Odprta Kuhinja

Nasvet chefinje: Tako boste na potovanjih našli najboljši kruh in pecivo

Odpri galerijo
A+   A-
Na potovanjih še bolj teknejo kruh in pecivo. Diete smo pustili doma in na dopustu si želimo poizkusiti le najboljše.



Zelo radi potujemo, kamorkoli gremo, pa najraje preizkušamo lokalno kulinariko. Poleg dopustniških kosil in večerij pa seveda obožujemo tudi prigrizke. Takšne in drugačne. Kako se na dopustu gurmansko razvajati, če ste na brezglutenski dieti, nam je prejšnji teden svetovala Tamara Pevec. Njene nasvete lahko preverite tukaj. Če pa žitarice niso težava, si boste na počitnicah zagotovo zaželeli svežega kruha in slastnih peciv.

Pekarno lahko, vsaj v Evropi, najdete na skoraj vsakem vogalu, a to še ne pomeni, da boste v vsaki našli okusne štručke, rogljičke in podobno pecivo. Zato moramo skrbno iskati in izbrati.

Tako boste zagotovo našli dobro pecivo


Pri iskanju okusnih grižljajev si lahko pomagamo z nasvetom pariške chefinje Nine Metayer, ki slovi kot ena najboljših slaščičark v Evropi. Nedavno je portalu CNN zaupala nasvet, ki nam bo prišel še posebno prav, ko bomo želeli okušati peciva in kruh. Ker živi v Parizu, ki je še posebej znan po slastnem pecivu, se sama vedno drži enega načela.
Za prikaz vsebine in boljšo uporabniško izkušnjo prosimo, da omogočite piškotke.



»Pekovski lokali vedno prodajajo ali dober kruh ali dobro pecivo. Ker sta priprava tako kruha kot peciva izredno natančni veščini, je težko obvladati oboje. Če si tako želite dobrega peciva, pojdite v lokal, kjer strežejo le rogljičke, čokoladne polžke in podobno. Gotovo bodo odlični. Če pa si želite res dobrega kruha, ga kupite v pekarni, ki je specializirana le za kruh,« razloži chefinja, ki je bila izbrana za najboljšo slaščičarko leta 2016 v reviji Le Chef.

Fotografija: Getty Images
Preberite še: Ferntribe: Ana, Petra, Gašper in Jure si lepšajo življenje z nepozabnimi srečanji v naravi

Na Mični ne spreglejte: 9 oblačilnih trikov zrelih žensk, ki so vedno videti mlajše
Datum Objave: 22.7.2019 ob 07:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: