Nasveti za popoln praznični narezek
Narezek je zaradi svoje raznolikosti in preproste priprave priljubljena izbira praznične pogostitve. Ta način postrežbe omogoča sproščeno vzdušje, v katerem lahko gostje uživajo v različnih okusih in si sestavijo krožnik po svojih željah. Poleg tega dopušča bolj sproščeno vzdušje in druženje ter hkrati zadovoljuje različne prehranske okuse in potrebe gostov.
Raznovrstnost in uravnoteženost okusov
Uporabite različne vrste mesnin, ki bodo glavnina vašega narezka.
- Tolminski želodec: izdelek, ki združuje umetnost dimljenja in zelišč ter ponuja nežno kombinacijo okusov s plesnivo skorjo.
- Domača salama: kulinarični biser z bogato tradicijo, ki združuje okus izbranih vrst mesa in tradicionalnih začimb.
- Salama divjega prašiča: močan in intenziven izdelek za ljubitelje »divjih« okusov, ki v kombinaciji s suhim sadjem obljublja edinstveno kulinarično izkušnjo.
- Alpska klobasa: avtentičen pikanten okus svinjskega mesa in začimb, ki popestri vsak narezek.
- Šunka tolminske junetine: nežnost mesa tolminske junetine v kombinaciji s polnim karakterjem ponuja nepozaben okus.
Mesnine Alpija so preplet tradicije in sodobnih okusov. Vsi izdelki z izjemnimi okusi in edinstvenimi kombinacijami pripovedujejo svojo zgodbo.
Priporočen izbor: suha salama (domača salama Alpija, milanska salama Alpija, salama kulen Alpija), alpska klobasa, fino mleta salama (salamin Alpija, ogrska salama Alpija), prekajena šunka Alpija, prekajeni vrat Alpija.
Za obogatitev okusov narezka in njihovo ravnotežje poskusite kombinirati različne okuse – slano, pikantno, sladko. Z dodatki, kot so sadje, oreški, hren in podobno, pa poskrbite tudi za barvno raznolikost. Pestra kombinacija različnih barv bo narezek naredila bolj privlačen in mamljiv.
Pred serviranjem poskrbite, da so sestavine narezka na optimalni temperaturi. Upoštevajte tudi prehranske zahteve in okuse svojih gostov, da bodo lahko vsi uživali v narezku.
Mesnine Alpija ponujajo tudi nasvete za sestavo privlačnega narezka, vključno z idejami za kombinacije, nasveti o pravilni debelini rezin in ohranjanju svežine. Več na spletni strani www.alpija.si
Izbira kakovostnih sestavin
Vedno izbirajte sveže in visokokakovostne sestavine, saj bo njihov okus in videz izboljšal končno izkušnjo narezka. Pokusite Tolminski želodec Alpija, ki je s svojim izjemnim okusom prejel nagrado šampion kakovosti na sejmu AGRA, in domačo salamo, nagrajeno z zlato medaljo.
Mesnine Alpija niso zgolj hrana, ampak simbolizirajo stoletno dediščino in strast ljudi do pridelave kakovostne hrane. Z združitvijo starih receptov in sodobnih pristopov izdelki Alpija ohranjajo zgodbo Posočja ter so z vrsto okusnih mesnih izdelkov, katerih kakovost se odraža v številnih prestižnih nagradah, edinstveno kulinarično doživetje.
Estetska postavitev
Za privlačno serviranje razporedite sestavine na ovalen krožnik, pladenj ali leseno desko. S sestavinami lahko ustvarite simetrične vzorce ali pa jih za bolj zanimiv videz razporedite v skupine. Postavitev mesnin v obliki vrtnice je na primer izviren način, kako estetsko prikazati raznolikost in privlačnost mesnin.
Predlogi:
- Po robu položimo najprej tanko narezano šunko, čeznjo pa še narezan prekajeni vrat.
- Okoli položimo suho in fino mleto salamo.
- Klobaso narežemo na kolobarje in dodamo v sredino narezka.
- Ogrsko salamo zvijemo v žepke in vanjo položimo malo hrena.
Po želji lahko za dekoracijo uporabite različno zelenjavo, zelišča ali omake, kot je hrenova, ali figovo marmelado za dodatne okuse.
To praznično sezono odkrijte mesnine, v katerih se prepletajo zgodovina, tradicija in okus! Pripravite popoln domač praznični narezek in začutite okuse Posočja v izdelkih Alpija, ki vas bodo popeljali na edinstveno kulinarično potovanje. Mesnine Alpija so na voljo v prodajalnah KZ Tolmin in pri vseh večjih trgovcih po Sloveniji. Za več informacij obiščite spletno stran www.alpija.si in spremljajte družbena omrežja Facebook in Instagram.
Naročnik oglasne vsebine je Kmetijska zadruga Tolmin z.o.o.