Odprta Kuhinja

Ne bi si mislili, da lahko s to napravo spečemo več palačink na en mah in brez maščobe

Fotografija: CASEZY/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Palačinke radi in pogosto pečemo, zato bi nam še kako prav prišel trik, kako jih narediti več hkrati.


Najverjetneje v mislih preigravate možnosti, katera bi bila ta naprava, iz katere boste kot s čarobno paličico potegnili več kot eno palačinko? Spletni uporabniki navdušeno ugotavljajo, da je to cvrtnik na vroči zrak. Ga imate?

V slovenski kulinariki je cvrtje izjemno priljubljeno, hkrati pa se zavedamo, da ocvrta hrana na jedilnik prinaša kar nekaj dodatnih kalorij in ni najbolj zdrava kulinarična izbira. Cvrtnik na vroči zrak so zato mnogi toplo sprejeli v svoje kuhinje, saj se pri pripravi hrane na ta način izognemo ogromnim količinam olja. Ta gospodinjski aparat premore še kar nekaj drugih prednosti. Z njegovo uporabo se izognemo nadležnemu vonju po cvrtju, pa tudi oljne kapljice ne škropijo vsenaokrog.

Cvrtnik na vroči zrak pa seveda ne nadomešča le običajnega cvrtnika oziroma friteze, kot ga mnogi imenujejo. V njem lahko namreč pripravljamo najrazličnejše jedi, ki so hitro gotove in po vrhu še nadvse okusne. V tej napravi torej ne bomo cvrli le krompirčka in pohančkov, temveč lahko v njej nastanejo tudi raznorazna kosila, ki bi jih sicer pripravili na ponvi ali pa v pečici.

No, pred časom pa smo na instagramu naleteli na trik s tem kuhinjskim pomočnikom, ki nas je res presenetil. Avtor spodnjega videa namreč trdi, da lahko v njem spečemo celo palačinke! Še več, s pomočjo vročega zraka naj bi jih lahko spekli kar več naenkrat. Kako, se sprašujete?

Preprosto in ne da bi pri tem potrebovali kakšen poseben recept. Masa naj bo sicer nekoliko gostejša, da se ne bo razlivala. V poštev torej pridejo tiste bolj puhaste ameriške palačinke. Potrebovali pa bomo še nekaj listov papirja za peko. Slednjega razrežemo na več manjših kosov, nato pa jih izmenično z maso za palačinke kot lazanjo zložimo v cvrtnik. Papir, masa, papir, masa, papir, masa. Sladek stolp nato toplotno obdelamo in sladek zajtrk ali večerja sta nared.

Predstavljajte si, koliko časa, ko bi sicer s ponvijo v roki stali za štedilnikom, nam ta tehnika prihrani! Katere jedi pa vi najraje spečete v cvrtniku na vroči zrak?

Poročajte, ali deluje!
Preberite še: Česen: poteza, s katero v hipu ločimo stroke od peclja (VIDEO)

Fotografija: Arx0nt/Getty Images
Datum Objave: 3.3.2023 ob 08:03

Več iz te teme:

palačinketiktokcvrtnik na vroč zrak

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.