Ovsene ameriške palačinke

Nadev je seveda pomemben pajdaš palačink in tokrat to vlogo prevzame sveže pripravljen preliv iz poljubnega sadja. Še en odličen recept izpod čarobne kuhalnice kuharskega para Midvakuhava.si.

Sestavine (za 5 kosov)

– 4 beljaki
– 100 g ovsenih kosmičev
– 2 zreli srednje veliki banani
– rastlinsko olje
– preliv
– poljubno sadje
– sladilo po okusu

Priprava

1. Beljake, ovsene kosmiče in razkosani banani zalučamo v blender in obrnemo gumb. Vreščeče mešanje sestavin bo najverjetneje spodilo kužka iz kuhinje in vrglo slabšo polovico s stola, ampak na poti do palačink naj nas nič ne zmoti.

2. Ko je zmes enotna, počakamo 5 minut, da se kosmiči napojijo, medtem pa segrejemo ponev. Vanjo kanemo malo olja in se veselo lotimo peke palačink. To je poseben obred, pri katerem že od antičnih časov prvo palačinko vedno nekdo odtuji. Druge pa le branimo s kuhalnico in napadalno držo!

3. Gosto testo kar vlijemo v ponev, palačinke pa naj bodo v velikosti ameriških.

4. Ko so pečene in kradljivci na spodobni razdalji, se lotimo priprave sadnega preliva. Zamrznjeno sadje stresemo v kozico in ga na srednje močnem ognju segrevamo, dokler se ne zmehča. Midva sva tokrat uporabila višnje, odlično pa se obnese tudi vse jagodičevje.

5. Sadje s paličnim mešalnikom spretno obdelamo do živahnega pireja. Pustimo, da nekajkrat zabrbota, nato mu dodamo sladilo po okusu in odstavimo.

6. Palačinke namečemo drugo na drugo in jih prelijemo s sladko-kislim pirejem. Sladki kupček je nared za požret’!

Poizkusite še: Čokoladna skutna torta

Recept in fotografija: Midva kuhava

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana