Odprta Kuhinja

Nenavaden način zlaganja skodelic za več prostora v omari

Fotografija: RG-vc/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Se tudi vam zdi, da ima kuhinja premalo polic in omaric, da bi vanje lahko lično shranili ves pribor in posodo?


Tokrat nas je na družbenih omrežjih presenetil nenavaden način zlaganja skodelic, ki v omarici ali na policah prihrani ogromno prostora. Vedno se nam namreč zdi, da bi slednjega potrebovali še malce več. Seveda priznamo, da smo nad zbiranjem lepih krožnikov, kozarcev in skodelic v našem uredništvu res silno navdušeni in čeprav jih imamo doma že več kot dovolj, bi vedno želeli še kakšen lep, prav poseben kos.

Ravno zato, da bi v prihodnje v omaricah lahko naredili prostor še za kakšnega, se nam je zdel spodnji trik vreden deljenja tudi z vami. Kot si lahko ogledate v videu, je servis za čaj ali kavo mogoče zložiti tako, da štirje okrasni krožnički in prav toliko skodelic na polici zasedejo površino le enega krožnika. Čarovnija?

Brez skrbi, skodelic ne bomo zložili na kup, saj ne želimo tvegati, da bi se katera razbila. Namesto v stolp jih bomo pospravili v nekakšen kupček, a tako, da bodo vse stabilno počivale na podlagi krožnikov. Slednje najprej postavimo enega na drugega, kolikor jih pač imamo, nato pa se lotimo še zlaganja skodelic.

Položimo jih na bok tako, da ročaj ene nekako zagozdimo v notranjost druge skodelice. Nastala bo nekakšna vetrnica, ki je na prvi pogled morda videti nekoliko nestabilno, a brez skrbi. Ročaji in robovi nasproti si obrnjenih skodelic se dotikajo ravno toliko, da preprečujejo, da bi se katera od njih odkotalila s police. Kaj vse odkrijemo na spletu, kajne?
Preberite še: Pustno cvrtje leta: 45 mišk, 17 minut, za približno 1 evro sestavin

Fotografija: RG-vc/Getty Images
Datum Objave: 16.2.2023 ob 08:02

Več iz te teme:

skodelicetiktokzlaganje skodelic

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.