Odprta Kuhinja

Nov trik za palačinke, ki pospeši njihovo peko

Ste kdaj poizkusili peko palačink obrniti na glavo?
Odpri galerijo
A+   A-
Kdaj ste si nazadnje privoščili palačinke? Preizkusite novo tehniko in nam poročajte, kako se vam zdi.


Nismo še spoznali človeka, ki se ne bi razveselil sveže pečenih palačink. Obožujejo jih tako otroci kot odrasli, njihova priprava pa je včasih celo razlog za zabavo. Lahko jih jemo za zajtrk ali večerjo, pa tudi za sladico. Skratka, palačinke bi lahko označili za eno boljših kulinaričnih iznajdb človeštva.

Priprava testa je sila preprosta. Vsebuje najbolj osnovne sestavine, ki jih imamo skoraj vedno na zalogi. Ko mleko, moko, jajca in sladkor zmešamo skupaj, maso pustimo počivati nekaj minut in peka se lahko prične. No, ta je lahko malce zamudna, če želimo pripraviti veliko število palačink. In kljub temu da je njihovo obračanje in metanje v zrak lahko zabavno, si jo včasih želimo malce pospešiti.

https://www.youtube.com/watch?v=ygITPIa24e8&t=53s

Na spletu smo naleteli na video, ki naredi prav to, torej poenostavi peko palačink. A moramo priznati, da je vse naše dosedanje znanje o tem obrnil na glavo. Dobesedno. Predlaga namreč, da jih pečemo na drugi strani ponve, na ta način pa se izognemo razporejanju mase, ki je sicer korak, pri katerem se največkrat zatakne. Nov način peke namreč narekuje, da v maso namočimo kar dno ponve in jo nato narobe obrnjeno postavimo na štedilnik. Tako naj bi se palačinke spekle hitreje.

Trik je uporaben predvsem takrat, ko si želimo pripraviti veliko število palačink. Ali ko se namerimo zložiti torto, na primer. Čas tovrstne peke nam namreč vzame manj kot minuto na eno. V eni uri lahko torej na na tak način spečemo precej več kot 60 palačink. Ne verjamete? Preizkusite novo tehniko in nam poročajte, kako se vam zdi. In če poleg trika potrebujete še recept za odlično maso, spodaj z vami delimo svojega najljubšega.
Preberite še: Božanski recept za palačinke, kakršne pripravljajo na slavni francoski kuharski šoli

Fotografija: Mizina/Getty Images
Datum Objave: 8.3.2022 ob 08:03

Več iz te teme:

palačinketrikponevpeka palačink

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.