Odprta Kuhinja

Perfektno hrustljava slanina, ki se speče skoraj sama

Odpri galerijo
A+   A-
Hrustljava in preprosto pripravljena.Marsikdo si ne predstavlja zajtrka brez slanine, pa naj bo postrežena zraven jajc na oko, omlete ali palačink. A včasih je jutranje cvrtje zaradi poskočne maščobe, ki prši vsenaokoli ponve, malce nepraktično, posledično pa se slanini velikokrat raje odpovemo.

A obstaja trik, ki ne bo umazal vaše kuhinje, poleg tega pa vam bo omogočil dodatnih dvajset minut sladkega dremeža.

Perfektno slanino namreč lahko pripravite v pečici. Potrebujete le pladenj za peko, ki ga obložite z aluminijasto folijo ali papirjem za peko. Nato nanj enakomerno razporedite rezine slanine ter vse skupaj postavite v spodnjo tretjino pečice, segrete na 200 stopinj Celzija. Po petnajstih minutah ocenite, če je slanina za vaš okus dovolj zapečena, sicer jo pustite peči dodatnih pet minut. Obračanje tokrat ne bo potrebno, saj se bo v pečici slanina enakomerno zapekla.

Slanino nato vzemite iz pečice, lahko jo malce osušite na papirnati brisački, nato pa še vročo postrežete.

Ste ljubitelji popolnoma prepečene slanine? Potem rezine namesto na pladenj postavite na rešetke pečice, seveda pa jih prej obložite s papirjem za peko, da se pečica ne bo umazala.

Če pripravljate zajtrk za več ljudi, lahko slanino zložite tudi v več slojih, pazite le, da med vsakega položite še plast folije ali papirja za peko.

Pa dobro jutro!

Fotografija: Thinkstock
Vir: Kitchn.com

Preberite še: Krompirjev čips iz pečice

Datum Objave: 17.1.2018 ob 07:01

Več iz te teme:

zajtrkpečicaslaninaslanina iz pečice

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.