Odprta Kuhinja

Pravila za najboljša umešana jajca, kakršna strežejo v hotelu

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Ste se vrnili z dopusta in pogrešate božanska umešana jajca, ki so jih stregli za zajtrk v hotelu?Ko se vrnemo z dopusta, se je težko vrniti nazaj v vsakdanjo rutino, saj pogrešamo morje, popolno svobodo in brezskrbnost. Pa tudi hotelski zajtrk, kajne? No, če se vam toži po tistih mehkih in rahlih umešanih jajcih, naj vas potolažimo, da lahko takšne pripravite doma. Morja vam žal ne moremo postreči, napotke za jajca pa serviramo spodaj.

1. Pravilo: Ponev


Dobra umešana jajca se pripravljajo v dobri ponvi. V mislih imamo kakovostno ponev s premazom proti prijemanju. Naj bo to teflon ali kakšen drug premaz, le tako bodo jajca uspela.
Preberite tudi: Trik za najboljša umešana jajca po receptu Anthonyja Bourdaina

2. Pravilo: Maščoba


V današnjem času se ves čas nekako izogibamo maščobam, a tu jih bomo gotovo potrebovali. Jajca bodo najbolj okusna, če uporabite maslo, a tega naj ne bo preveč. Ravno toliko, da bo ponev lepo mastna.

3. Pravilo: Spatula


Za jajca, kakršna strežejo v hotelu, boste gotovo potrebovali spatulo. Najbolje je, če uporabite gumijasto. Njena prednost pred kuhalnico je njena upogljivost, saj boste z njo jajca veliko lažje umešali.
Preberite tudi: Je jajca res potrebno hraniti v hladilniku?

4. Pravilo: Jajca


Za dobra umešana jajca je potrebno uporabiti dobra surova jajca. Najbolje je, če jih dobite od lokalnega kmeta, ki svoje kokoši pase na travi. Zapeljite se do bližnje tržnice in jih poizkusite. Gotovo boste opazili razliko med tistimi, ki so bila kupljena v trgovini.

5: Pravilo: Temperatura


Za mehka umešana jajčka ponve ne smemo segrevati na visokih temperaturah. Štedilnik prižgite na srednjo stopnjo ali malce manj, nikakor pa jajc ne pecite na velikem ognju, sicer bodo suha in zapečena.
Preverite še: VIDEO: 5 pravil za peko rib na žaru

Vroče na Mični: Ula Furlan: Srce mi je odnesel Pelješac

Na portalu Onaplus preberite: Zala Djuric: Dom je svoboda

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 22.7.2019 ob 13:07

Več iz te teme:

jajcatemperaturamaščobaumešana jajcaponev

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.