Odprta Kuhinja

Preprost trik za pogrinjke, ki bodo na mizi naredili velik vtis

Fotografija: Boris_Kuznets/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Pred nami je praznični vikend, ko bomo za mizo morda povabili širši krog svojih najdražjih, temu primerno pa jo tudi dodatno dekorirali.


Ker bomo imeli najverjetneje cel kup dela že s kuharijo, z dekorjem ne želimo preveč komplicirati. Vseeno pa si želimo, da bi bila miza kar se da praznična in slovesna. Našli smo način, kako brez izdatne izgube časa pričarati krasne pogrinjke iz čisto običajnih prtičkov.

Lično zloženi prtički lahko popolnoma spremenijo razpoloženje na mizi. Zato se bomo lotili izjemno preproste tehnike origamija, ki bo ob krožnikih pričarala slavnostni pridih, hkrati pa poskrbela, da bo pripadajoči pribor shranjen na svojem mestu. Za nekaj zgibanih prtičkov bomo seveda potrebovali papirnate servietke in le nekaj prostih minut časa.

@raushanwillms #serviettenfalten #napkinfoldingtechniques ♬ La Madrague - Brigitte BardotKot si lahko ogledate v zgornjem videu, prtiček najprej razgrnemo, tako da je notranja stran obrnjena proti nam. Nato primemo za spodnji vogal in ga čez sredino zapognemo v drugega, da dobimo velik trikotnik. Primemo za vogala na levi in desni ter ju kot nekakšen tulipanov cvet zapognemo le do sredine. Nato prtiček obrnemo, da je proti nam obrnjena stran brez vidnih gub. Ponovno primemo za nasprotna si vogala in ju prepognemo do sredine.

Prtiček obrnemo in pred nami je tulipanu podobna zloženka. Sedaj primemo za zgornja dva jezička in ju prepognemo tako, da je cvet videti nekoliko bolj slovesno. Zloženko položimo na ali ob krožnik in vanjo zložimo pribor.
Preberite še: Martinov tedenski jedilnik

Fotografija: Silvia Deshkova/Getty Images
Onaplus.si: Zato bi moral biti ričet večkrat na vašem jedilniku
Datum Objave: 7.11.2023 ob 07:11

Več iz te teme:

martinovopogrinjkiprtički

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.