Odprta Kuhinja

Repjača

A+   A-
Za ta recept smo izvedeli na OŠ Gorišnica.


Sestavine


Testo
- 35 dag ajdove moke
- 15 dag ostre pšenične moke
- 2,5 dl vrele vode
- sol
- 0,5 dl olja

Nadev
- 45 dag sveže naribane repe
- 1 l mleka za namakanje
- ščepec cimeta, klinčkov
- 30 dag skute
- 2,5 dl kisle smetane
- 2 žlici sladkorja

Premaz
- jajce
- 1 dl kisle smetane

Priprava


1. Dan pred pripravo olupimo in naribamo repo ter jo približno pol ure kuhamo v slani vodi, ki ji dodamo cimet in klinčke. Odcedimo in hladno čez noč namakamo v mleku.

2. Naslednji dan ajdovo moko poparimo s slano vrelo vodo in jo pustimo stati pol ure.

3. Po tem času primešamo druge sestavine in zamesimo gladko testo. Pustimo ga počivati pol ure, nato ga razvaljamo na 3 mm debelo in razdelimo na dva dela.

4. Odcejeno repo zmešamo z drugimi sestavinami za nadev in namažemo na polovico testa, ki smo ga položili v namaščen pekač.

5. Z drugo polovico testa pokrijemo nadev in premažemo z nekaj kisle smetane, ki smo ji primešali jajce.

6. Pečemo v pečici približno 35 minut na 180 stopinjah.
Preberite še: Izšla je čisto nova okusna kuharica Tasty. Mi jo podarimo!

Fotografija: Anka Peljhan
Datum Objave: 18.10.2018 ob 08:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: