Stavimo, da boste maslo jedli le še takole
Odpri galerijo
A+ A-
V vsakem hladilniku najdemo kocko masla, našli pa smo tudi nov način, kako ga servirati.
Maslo pogosto namažemo na kruh, z njim bogatimo rižote ali pa ga vmesimo v takšno ali drugačno testo. Jedem doda bogato mlečno aromo, recepti pa od nas pogosto zahtevajo, da ga najprej segrejemo na sobno temperaturo. Ker maščoba kar dobro zadržuje temperaturo in na predpripravo včasih pozabimo, si v takšnih primerih želimo, da bi obstajala bližnjica, kako ga zmehčati. Kaj če ga naribamo?
Ribanje seveda lahko opravimo z ribežnom, trik, ki si ga lahko ogledate zgoraj, pa predlaga, da raje poprimemo za cedilo. Kovinska mrežica bo namreč odlično opravila delo in z njeno pomočjo bomo dobili rahle mrvice masla, ki bodo sila mazljive in lepe za oko. Če se namenite takšno maslo gostom servirati ob tatarskem biftku, na primer.
Prav tako ne bomo imeli prevelikih težav s čiščenjem. Nekaj potegov z namiljeno gobico ter vročo vodo in sledi masla bodo izginile. Seveda pa nam na pomoč vedno lahko priskoči tudi pomivalni stroj.
Preberite še: Kvašeno testo: če vam ne gre dobro od rok, je to obvezno branje
Fotografija: RHJ/Getty Images
Mična.si: Učinki hoje na zdravje bodo kar 10x večji, če boste zraven počeli še to
Datum Objave: 3.11.2022 ob 06:11