Odprta Kuhinja

Tako se znebite nadležnega vonja po čebuli, ki se je ujel v vaše dlani

Rezanje čebule. (Foto: Milan Krasula/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Vonj po čebuli je izjemno trdovraten, mi pa vemo, kako se ga lahko enostavno znebimo.

Receptov, ki se začnejo z rezanjem čebule, je skoraj nešteto. Ko iz ponve zadiši po praženju, se ne pritožujemo, a kaj, ko se vonj ob sekljanju vedno trdovratno zažre v naše prste. Seveda si ne želimo, da bi nas še cel dan spominjal na naše kosilo, zato smo preverili, kako se ga lahko najbolj hitro in učinkovito znebimo.

Nešteto možnosti, izbrali smo najbolj učinkovito

Poskusili smo marsikaj in na spletu poiskali tisoč in en nasvet. Podrgnili smo po hrbtni strani noža, saj naj bi kovina nevtralizirala vonj po čebuli. Deluje, a se nam v resnici zdi malo nevarno. Poskusili smo tudi z limonovim sokom, a se nam zdi malce škoda, da bi po vsakem rezanju čebule porabili limono, če je nismo imeli namena uporabiti pri kuhi. Za samo milnico pa gotovo že veste, da se je izkazala za nekoliko premilo v boju z neprijetnim vonjem. Razen, če ji dodamo sol, ki zraven opravi še nekakšno vrsto pilinga. A priprava takšne paste je že malce preveč zapletena za vsakdanjo uporabo.

Našli pa smo še en način in ta vključuje sestavino, ki jo imate v tem trenutku gotovo na zalogi. A je ne boste našli ne v hladilniku in ne na policah vaše shrambe. To pa zato, ker smo jo pospravili v kopalnico. Z njo si namreč navadno čistimo zobe. Verjetno ste že uganili, da govorimo o zobni pasti, kajne?

Predlagamo, da se prihodnjič po končanem rezanju čebule (medtem ko kosilo veselo brbota na štedilniku), odpravite v kopalnico in si med prste stisnete za velikost graha zobne paste. Nato jo med prsti drgnite približno 30 sekund ter vse skupaj sperite z milom in toplo vodo. 

Onaplus.si: Sarma: zdrava specialiteta, ki jo je oboževal tudi Tito (po tem receptu)

Datum Objave: 12.1.2024 ob 07:01

Več iz te teme:

neprijetne vonjaverezanje čebulezobna pasta

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.