Odprta Kuhinja

To je resnica o viralnem triku z vrečkami za zamrzovanje s tiktoka

Fotografija: Space_Cat/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-

Na družbenih omrežjih krožijo mnogi videi z zelo uporabnimi triki, a nekateri izmed njih nas žal le zavajajo.


Če uporabljate tiktok ali instagram, ste v zadnjih dneh gotovo tudi vi naleteli na viralni video o vrečkah za zamrzovanje. V njem avtorica pravi, da iz ene vrečke lahko s sila preprosto tehniko dobite kar dve. Pravzaprav njen trik obljublja njihovo neskončno množenje. Za izvedbo te izjemno premetene domislice, pa naj bi potrebovali le dva pripomočka - rezalno desko in oster nož.

Za kaj gre? Avtorica videa pravi, da lahko vsako vrečko za zamrzovanje z nožem prerežemo na pol. Na ta način dobimo dve manjši vrečki. Rezilo naj bi namreč prerezan rob stisnilo skupaj in tako bi naj lahko ta plastičen pripomoček za shranjevanje živil množili v nedogled. Za boljšo predstavo predlagamo, da si posnetek pogledate spodaj.

Videti je neverjetno, kajne? Nič čudnega, da so se eksperimenta lotili tudi drugi uporabniki družbenih omrežji. Lahko smo zasledili ogromno videev, v katerih različni avtorji nejeverno sekljajo vrečke. In prav vsi so nad rezultatom preizkusa navdušeni. Eksperiment naj bi namreč deloval, vrečke pa tesnile. Kot da smo jih v izbrani dimenziji kupili v trgovini.

A video nam ni dal miru in ker imamo vrečke za zamrzovanje doma vedno na zalogi, smo se ga odločili preizkusiti tudi sami. Vrečko s patentom za zapiranje smo položili na desko za rezanje. Nato pa jo prerezali z ostrim nožem, kakor velijo na tiktoku. Sprva je bilo vse skupaj videti obetavno, ko pa smo preverili notranji rob, smo razočarani ugotovili, da trik ne deluje.

A ker so bili na družbenih omrežjih vsi tako prepričljivo navdušeni, smo poizkusili še nekoliko drugače.  Naša ugotovitev pa je sledeča. Če boste vrečko prerezali z običajnim nožem, se ob krajih ne bo zatesnila in dobili boste le to, kar bi si verjetno že v začetku mislili - na pol prerezan kos plastične folije. Če pa nož, preden zarežete, segrejete, bo temperatura plastiko nekoliko stopila in tako spojila odrezan rob.

Skratka, tiktok trik deluje, a napotki, ki jih navajajo avtorji videev, niso popolni. Nož mora biti izjemno oster in najprej segret, seveda pa pri tem pazite, da se ne bi opekli ali kako drugače poškodovali.
Preberite še: Česen: poteza, s katero v hipu ločimo stroke od peclja (VIDEO)

Fotografija: Space_Cat/Getty Images
Datum Objave: 2.3.2023 ob 06:03

Več iz te teme:

tiktokvrečke za zamrzovanjevrečke za živila

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja