Odprta Kuhinja

Ugotovitev o uporabi medu, ki je navdušila več kot dva milijona ljudi

Fotografija: Sergey Kirsanov/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Bližajo se zimski dnevi, ko bomo po medu posegali še pogosteje.


Med bi lahko označili za nadvse fascinantno živilo, čebele pa izjemne kuharice. Ste vedeli, da se ta zlata snov nikoli ne pokvari? Arheologi so ga namreč našli celo v piramidah, kjer je bil po več tisoč letih še vedno užiten. Prav tako vsebuje obilico vitaminov in drugih dragocenosti za naše telo, h katerim se še posebej zatekamo takrat, ko nas pesti prehlad ali kakšna druga bolezen.

Med pa radi uporabljamo tudi pri peki. Samo pomislite, kako božansko bo iz naših kuhinj zadišalo po njem, ko bomo pekli medenjake. Ali pa kakšne druge piškote. Takrat se bo kar naenkrat pojavila potreba po tem, da količino medu izmerimo, kar pa v resnici ni najlažje opravilo. Čebelje zlato je namreč izjemno viskozno in težko ga merimo po žlicah, na katere se oprime z vseh strani. Iz istih razlogov ga je težko spraviti tudi na tehtnico, da bi odmerili grame. Pri peki pa je ključnega pomena, da količin ne odmerjamo čez palec, se strinjate?Ker med pri peki navadno kombiniramo z moko ali kakšno drugo sestavino podobne teksture, ga lahko odmerimo s pomočjo podlage in ne orodja, s katerim ga zajemamo. Se razumemo?

Najbolje, da razložimo kar na primeru. Če recept od vas zahteva tri žlice medu, v kupček moke, ki je pripravljena za piškote, trikrat odtisnemo žlico in tako dobimo tri jamice. Vse tri nato zapolnimo z medom in ga tako odmerimo, ne da bi ga pri tem cedili po kuhinji. Priročno, kajne?

Ugotovitev je na družbenem omrežju v le nekaj dneh navdušila več kot dva milijona in pol uporabnikov. S pomočjo tiktoka smo drugačno perspektivo dobili tudi pri peki palačink. Preverite, kako jih lahko z lahkoto obračamo, ne da bi se strgale, prepognile ali celo prilepile na strop.
Preberite še: Družinska pijana nevesta (VIDEO)

Fotografija: Sergey Kirsanov/Getty Images
Datum Objave: 15.9.2022 ob 07:09

Več iz te teme:

medpekatiktok

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.