Genialen trik s ponvijo pri peki palačink, ki vas bo presenetil

Ivan-balvan/Getty IMages

Vsi imamo radi palačinke, kajne?

Peka palačink je vedno poseben dogodek. Obožujejo jih tako otroci kot tudi tisti z malce več življenjskih izkušenj, njihova priprava pa velikokrat poteka v krogu družine ali prijateljev. Naj bo to sobotni zajtrk ali sproščeno druženje, palačinke vedno teknejo. Ko jih pripravljamo, pa se radi tudi pozabavamo, zato v ta namen izvedemo kakšen trik, ki bi bil v ponos celo cirkusantom.

Seveda govorimo o letečih palačinkah, triku obračanja, ki bi si ga želeli obvladovati vsi. Da nam uspe prekucniti sladko testo v zraku, je seveda potrebno nekaj vaje in spretnosti. No, za tiste, ki pri peki niste tako vešči, pa danes serviramo zvijačo, kako obrniti palačinko, ne da bi se ta zavihala, strgala ali celo prilepila na strop.

Priprava, obrnjena na glavo

Trik, kako lahko malce pogoljufamo, je naravnost genialen. Obračanja palačinke se namreč loteva s čisto druge strani, kot smo vajeni. Pravzaprav ne obrnemo palačinke, ampak ponev. Najprej jo bomo s spatulo previdno odlepili od vroče podlage, nato pa posodo prestavili na drugo, še ne pečeno stran palačinke. Morda se sliši malce zapleteno, a ko si boste ogledali spodnji video, vam bo v hipu jasno, zakaj je ta tehnika tako učinkovita.

Trik smo zasledili na tiktoku, zamislila pa si ga je uporabnica, ki ustvarja pod imenom .christaaa. Ker se kljub njegovi enostavnosti rokujemo z vročo ponvijo, pa naj pristavimo še manjše opozorilo. Ko obračate ponev, prej preverite, da je palačinka popila vso maščobo, ki ste jo nakapljali, preden ste vlili maso. Z vročim oljem ali maslom se namreč lahko grdo opečete.

Preberite še: Jagodne palačinke, ki bodo za vso družino nared na en mah

Fotografija: Ivan-balvan/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana