Znani so najboljši po izboru svetovnega gastronomskega vodnika Gault&Millau!

Odpri galerijo
A+ A-
Kdo so prejemniki posebnih nagrad Gault&Millau Slovenija 2020 ter katere restavracije so prejele največje število kap?
Inšpektorji Gault&Millau Slovenija so letošnje leto obiskali preko 180 restavracij, nekatere tudi po večkrat ter skladno s standardi ocenjevanja Gault&Millau pozornost namenili celotnemu doživetju gosta. Na osnovi njihovih ocen Gault&Millau Slovenija v letošnjem vodniku predstavlja 157 restavracij, 57 vinarjev in 12 malih pivovarn. Kot novost se v vodnik uvršča tudi več kot 20 kmečkih turizmov in prepoznavne slovenske živilske izdelke. Vodnik pa je obogaten tudi s fotografijami Slovenije in doživetji, ki nosijo znak Slovenia Unique Experiences.
Na včerajšnji »galami v Slonu«, kot so poimenovali dogodek, so tako razkrili le tista imena, ki smo jih pričakovali z največjim vznemirjenjem.
[gallery ids="246572,246562,246592,246552,246602,246622,246612"]
--
Seznam najboljših po Gault&Millau Slovenija 2020
- CHEFINJA LETA: Ana Roš, Hiša Franko, Staro selo pri Kobaridu
- NAJBOLJŠA RESTAVRACIJA: Gostilna pri Lojzetu, Dvorec Zemono
- MLADI TALENT: Jakob Pintar, TaBar, Ljubljana
- CHEF TRADICIJE: Uroš Štefelin, Vila Podvin, Mošnje
- CHEF PRIHODNOSTI: Jure Tomič, Ošterija Debeluh, Brežice
- NAJBOLJŠI POP: Bazilika bistro, Ljubljana
- NAJBOJŠI NATAKAR/SOMMELIER: Simon Sitar, Hotel Park, Nova Gorica
- NAJBOLJŠA SLAŠČIČARKA: Ksenija Krajšek Mahorčič, Gostilna Mahorčič, Rodik
Prejemniki 4 kap Gault&Millau Slovenija
- Hiša Franko, Staro selo pri Kobaridu: 17,5/20
- Gostilna pri Lojzetu, Dvorec Zemono: 17,5/20
- Hiša Denk, Zg. Kungota: 17/20
- Ošterija Debeluh, Brežice: 17/20
- Restavracija Strelec, Ljubljana: 17/20
- Restavracija Mak, Maribor: 17/20
Gastronomski vodnik Gault&Millau Slovenija 2020 se bo v vsej svoji celoti razkril 22. novembra na dogodku November Gourmet finale, ki ga v Zavodu Big organizira Turizem Ljubljana.
Datum Objave: 14.11.2019 ob 16:11