FOTO: Viralni trik s tiktoka, ki nas nauči očistiti še tako zamaščeno plastično posodo

Plastične posode, ki jih imamo za sprotno shranjevanje hrane in ostankov, nas pogosto razočarajo, saj se na površini radi nabereta maščoba in umazanija, trdovratni za čiščenje.

Posebno takrat, ko vanje zapremo goste omake in juhe, se nam zazdi, da jim ne bomo mogli nikoli več povrniti prvotnega sijaja. A ne obupajte prehitro! Obstaja nekaj trikov, ki posodi povrnejo tisti lesk iz trgovine. V škaf ali kuhinjsko korito najprej natočite enako razmerje kisa in vode ter vanjo vsaj za pol ure, najbolje pa čez noč, namočite plastične posode za shranjevanje. Nato slednje premažite s pasto iz sode bikarbone, ki jo boste dobili tako, da sodi primešate nekaj žličk vode. Nežen piling bo odstranil madeže, kis pa bo nevtraliziral vonje – posode bodo tako kot nove!

Tehnika brez drgnjenja ali namakanja, ki je obnorela svet

Uporabnica družbenega omrežja tiktok pa je pred kratkim delila še en trik, s katerim se je dobesedno izstrelila med občinstvo. Tako portali in časniki po vsej Evropi in Ameriki, ki jim sledimo tudi mi, te dni objavljajo informacijo o preprosti metodi za vedno čiste plastične posode.

Adi Kempler se je posnela, kako preprosto je pravzaprav odstraniti mastne sledi, pri tem pa je ključna papirnata brisača, ki nase veže maščobo. V posodo Adi nalije malce vode (približno do tretjine), detergenta in natrže brisačo. Nato jo zapre s pokrovom in pretrese. Ko iz nje odstrani tekočino in brisačo, o umazaniji ni več sledu, posoda je videti kot nova.

Oglasili so se tudi posamezniki, ki so trik preskusili in zagotavljali, da resnično deluje, še več, nekateri so od navdušenja trdili, da jim je spremenil življenje. Preverite in nam javite, ali je tehnika res tako učinkovita.

Fotografije so posnetki iz videa @Adikempler/TikTok
Priporočamo še: 7 poletnih receptov z mocarelo in burrato

Naslovna fotografija: Magone/Getty Images

 

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed