IKEA: Si bomo kuhinjsko pohištvo lahko kmalu izposodili?

Verjetno še ne poznate Ikeinega novega poslovnega načrta.

Ikea že desetletja navdušuje z modnimi, a ugodnimi kosi pohištva. Švedski velikan pohištvenih trendov za dom nudi čisto vse, od gospodinjskih aparatov do udobnih naslanjačev in vrtnih garnitur. Samostojna poslovalnica se nam sicer že nekaj časa obeta tudi v Ljubljani, a projekt napreduje precej počasi in po zadnjih podatkih naj bi se pri nas odprla šele v letu 2020. Do takrat pa se bo po Ikeine kose potrebno zapeljati v bližnjo Italijo, Avstrijo ali v Zagreb.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IKEA UK (@ikeauk) on

Kakorkoli že, Ikea je znana po svoji preprostosti, optimiziranosti in praktičnosti, v zadnjem času pa podjetje precej osredotoča tudi na ekološkost in varovanje okolja. Če ste katero od poslovalnic obiskali v zadnjem času, ste biološko proizvedene izdelke verjetno opazili predvsem v njihovi restavraciji, pred kratkim pa je vodstvo sporočilo, da bodo okolje varovali še z enim novim ukrepom.

Pohištvo si bo v Ikei namreč kmalu mogoče izposoditi. Pričeli bodo z izposojanjem pisarniške opreme, kroženje pohištva pa bodo najprej preverili na švicarskem trgu. Tako želijo ugotoviti, kako ljudje ravnajo z njihovim pohištvom, predvsem pa ozaveščati o pomembnosti kroženja predmetov na trgu in spodbujati krožno ekonomijo. Marsikatero stvar namreč po nepotrebnem zavržemo, čeprav bi jo z veseljem uporabljal kdo drug.

Po uspešni uvedbi modela na izposojo tudi kuhinje

Seveda nas zanima, ali si bomo v Ikei lahko izposojali tudi kuhinje. Vodstvo Ikee je za časopis New York Times povedalo, da zaenkrat pričenjajo le s pisarniškim materialom. Ko pa se bo model utekel in bodo lahko videli njegove rezultate, bo za izposojo na voljo širši spekter ponudbe.

Preberite še: Napake, ki jih po mnenju arhitektke ne smete zagrešiti, ko načrtujete novo kuhinjo

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed