Kako očistiti mikrovalovno pečico v petih minutah

Sliši se nemogoče, kajne?

Mikrovalovna pečica je tista priročna kuhinjska pomočnica, ki olajša marsikatero kuhinjsko zagato. Predvsem pa skrajša čas priprave prenekaterih jedi. A ker je tako multipraktična in velikokrat uporabljena, se kaj hitro tudi umaže. V njej kaj hitro nastane packarija, zato jo je treba redno čistiti.

Ker slednje verjetno ne spada med vaša najljubša kuhinjska opravila, smo se odločili, da vam danes predstavimo bližnjico, kako do čiste mikrovalovne pečice v pičlih petih minutah. In čeprav se to sliši precej pravljično, naj vam še namignemo, da za čiščenje ne boste potrebovali agresivnih čistil. Kar veselo na delo, torej!

Potrebujete le ognjevarno posodo, vodo, limono in brisačo oziroma kuhinjsko krpo.

1. V ognjevarno posodo najprej vlijte skodelico vode. Nato vanjo stisnite sok cele limone ter v posodo odvrzite limonove lupine. Limonova kislina je namreč zelo učinkovita v boju z maščobo.

2. Vse skupaj položite v mikrovalovno pečico in limonovo vodo v njej zavrite. Ko ta zavre, posodo pustite zaprto še 2 do 3 minute, da se para posede.

3. Nato odprite vratca mikrovalovne pečice, iz nje vzemite posodo z limono ter z brisačo previdno pobrišite notranjost. Voila, med tem, ko ste na radiu poslušali svojo najljubšo pesem, ste do čistega osvežili mikrovalovno pečico!

Priporočamo: Kako prepoznati dober pršut?

Fotografija: Thinkstock

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed