Kako s piknika odgnati muhe

Znebite se brenčečih gostov.

Nadvse neprijetna tema, a žal se v poletnih dneh vsi spopadamo z dilemo, kako s piknika za vedno odgnati nepovabljene goste. Seveda imamo v mislih nadležne muhe, ki se jih zlepa ne da odgnati s polno obložene mize.

Brenčanje okoli sveže pečenega mesa in solat seveda nekoliko pokvari apetit, zato spodaj nizamo nekaj trikov, s katerimi se boste muh v veliki meri znebili.

Znebite se komposta

Kompost je super stvar, odlična pa je tudi za privabljanje muh s cele vasi, ki se bodo z veseljem pasle po zavrženih jabolčnih ogrizkih in krompirjevih olupkih. Če imate možnost, kompost zato prestavite na del vrta, ki je najbolj oddaljen od vašega prostora za piknik, sicer pa si vsaj za poletje omislite neprodušno zaprt zabojnik, ki bo preprečeval širjenje neprijetnega vonja, ki na vaše dvorišče privablja muhe.

Ustvarite prepih

Če imate navado piknikovati pod streho, boste muhe odgnali tako, da pod strop pritrdite ventilator. Muhe namreč veter malce onesposobi in »vetrovnega« predela na vašem vrtu se bodo tako raje izogibale.

Odženite jih z začimbami in zelišči

Čeprav se zdi, da muhe obožujejo prav vsak vonj, jih nekateri vseeno malce motijo: na srečo so to tisti, ki ljudem navadno zelo prijetno dišijo. Na mizo tako postavite šopke bazilike, rožmarina in sivke, ki bodo polepšali vašo mizo, odišavili vrt ter odgnali nepovabljene muhe.

Skrijte pijačo

Morda se sliši smešno, a s pijačo v stekleničkah boste že skoraj v celoti rešili težavo. Muhe, pa tudi ose, najbolj privabijo sladke pijače in da se izognete plavajočim gostom v vašem soku ali pivu, raje vestno zapirajte zamaške.

Uporabite repelent

Če se boste poškropili z repelentom, boste oddajali muham neprijeten vonj, seveda lahko uporabite naravnega, ki ga naredite sami. Čez noč v vodi namočite že zgoraj omenjena zelišča, ter se popršite z mešanico. Vsake toliko jo lahko popršite tudi okoli mize.

Naredite pasti

Nihče ne mara pasti za muhe, saj nikakor ne zgledajo lepo, a vseeno je to verjetno boljša možnost kot pa muhe, ki skačejo po vaši hrani. Tako lahko ne daleč od mize pripravite posodo s sladko pijačo, v katero se bodo ujele nepovabljene gostje.

Preberite še: Deset trikov, da bodo vaši gostje vedno zadovoljni

Fotografija: Thinkstock

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed