Pet kuhinjskih trendov, ki se vračajo

Katerega ste najbolj pogrešali?

Tako kot v modi, se tudi trendi kuhinjskega pohištva reciklirajo. Nekateri se tako letos vračajo v vsej svoji veličini. Če ste mislili, da bomo za vedno obdržali bel, bež in siv minimalizem kuhinjskih omaric, ste se zmotili. Preverite, kakšna moda bo vladala v kuhinjah to sezono.

Keramičen pult

V sedemdesetih letih prejšnjega stoletja so v kuhinjah vladale ploščice. Kuhinjske površine so bile skoraj obvezno oblečene v keramiko, ki so jo kasneje zamenjali les in drugi materiali. A ploščice so nazaj!

Preberite še: Pet čudovitih kuhinjskih ozadij

Pisane omarice

Se še spomnite petdesetih in šestdesetih, ko so se kuhinje bohotile v vseh barvah, ki jih premore mavrica? Rumena, modra, oranžna in celo zelena so spet dobrodošla popestritev kuhinjskega ambienta, le da tokrat prihajajo v malce bolj umirjenih tonih.

Zlati detajli

Zlate kljuke, ročaji in drugi detajli bodo v kuhinji takoj pričarali vzdušje iz osemdesetih in vanjo prinesli retro šik. Ne bojte se v svojo vnesti malce kiča.

Preberite še: Hit: medenina in baker v kuhinji

Rastline

Že nekaj časa se spogledujemo z njimi, letos pa so benjamini, monstere in druge zelene rastline obvezna oprema moderne kuhinje. Čim več, tem bolje!

Zavese

Pa ne le tiste na oknih. Čeprav si nihče ne bi mislil, je prišel čas vrnitve odprtih omaric, ki jih zastremo le z blagom. Poiščite pravi material in odlično se bodo podale v rustikalno, minimalistično pa tudi popolnoma futuristično kuhinjo.

Preberite še: Šest gospodinjskih navad, ki se jih morate znebiti še danes

Fotografije: Thinkstock
Vir: Thekitchn.com

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed