Ste za božič dobili kuhinjskega pomočnika? To so vsi triki, ki jih morate poznati!

Eno najboljših daril, ki jih lahko dobri možje prinesejo kuharskim navdušencem, je gotovo kuhinjski pomočnik, kajne?

Kuhinjske aparate je dobro poznati do potankosti, predvsem pa vedeti, kako si lahko rokovanje z njimi olajšate. Naj vam predstavimo nekaj trikov, ki jih lahko v kuhinji ušpičite z vašo napravo. Tako bosta kuhanje in peka v prihodnje še bolj preprosta, predvsem pa boste kuhinjskega pomočnika lažje shranjevali!

Shranite metlice in nastavke v posodo

Kuhinjski pomočnik v vašo kuhinjo prihaja s kupom dodatne opreme, ki jo je treba nekam shraniti. A če boste dobro pogledali posodo, ki je ena od dodatkov, boste videli, da v njej lahko shranite prav vse metlice in nastavke, ki ste jih dobili v škatli. Tako bo v predalih ostalo več prostora za drugo kuhinjsko opremo.

Nadležni kabli

Hočeš ali nočeš, kuhinjski pomočnik v naše gospodinjstvo prispe skupaj z dolgim kablom, ki zna biti včasih prav nadležen. Težavo boste obšli tako, da kabel zvijete v klopčič in ga preprosto zvežete s pentljo. Tako ga boste v primeru, da boste potrebovali daljšo razdaljo, še vedno brez težav lahko odvili, sicer pa vam v kuhinji ne bo več nagajal.

Krpa proti packam

Od vsega navdušenja v posodo kuhinjskega pomočnika včasih vsujemo malce preveč moke, kakšno odvečno kapljo mleka in, opala, že imamo maso po celi kuhinji. Da bi se temu izognili, pa potrebujemo samo navadno kuhinjsko krpo. Poveznite jo čez mešalnik in kuhinja bo ostala čista.

Lažje premikanje

Kuhinjski pomočniki so lahko precej težki, hkrati pa okorni za prestavljanje po pultu. Težavo lahko premagate tako, da pomočnika enostavno prilepite na desko približno enake površine. Tako boste mešalnik veliko lažje premikali po pultu ter ga brez težav celo odnesli kam s seboj.

Napačna barva?

Hm, je Božiček zgrešil vašo najljubšo barvo? In izgubil račun? Če kuhinjskega pomočnika ne morete zamenjati, a si želeli drugega odtenka, lahko mešalnik preprosto pobarvate. Najlažje je, da uporabite sprej za barvanje plastike oziroma kovine, odvisno, iz kakšnega materiala je vaš pomočnik. Preden pa ga uporabite, pazite, da se barva dobro posuši.

Priporočamo še: Najboljši triki za čiščenje, ki bodo brez napora pomagali vzdrževati red v kuhinji

Fotografija: GettyImages

Vir: The Kitchn

 

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed