Tako preprosto odstranimo sive praske, ki so med rezanjem nastale na krožnikih

Svetlih krožnikov, na katerih je vsak dan več sivih prask, ni treba zavreči. Rešimo jih lahko s povsem preprosto zvijačo.

Saj vemo, vsakič, ko pogledate svoje lepe bele krožnike, se zdrznete in preklinjate dan, ko ste jih kupili. Prask je vsak dan več, tako da vam postaja že nerodno, ko se za mizo posedejo gosti. Naj vas potolažimo, izbrskali smo rešitev in jo takoj preverili doma. V čem je trik? Odslej naj bo vedno na zalogi paketek, na katerem piše soda bikarbona. Še preden pa nadaljujete s prebiranjem, preverite, kaj morate pravzaprav najprej narediti, ko odprete novo embalažo tega izdelka.

Soda bikarbona, kuhinjska gobica in voda

Sive praske pravzaprav to niso: so le sledi kovine, s katero se redno sprehajamo po krožnikih, zato jih lahko očistimo. Pri roki moramo imeti nežno abrazivno sredstvo, to pa bomo naredili kar sami.

Postopek

1. Vsak krožnik posujemo s ščepcem sode bikarbone ali vinskega kamna.

2. Gobico za umivanje posode zmočimo, saj nam bo voda pomagala ustvariti nekakšno čistilno pasto. Nekateri priporočajo kar uporabo prsta, a nam je šlo res lažje od rok čiščenje z gobico. Predstavljajte si, da s tem ubogim prstom očistite 12 krožnikov hkrati. Malce hecno, pa tudi neprijazno do kože, kajne?

3. V krožnih gibih čistimo, dokler lise ne izginejo. Ponekod bo šlo hitreje, drugod počasneje, zato si boste morali vzeti kar nekaj časa za to opravilo (tudi več kot minuto na izdelek), a kar je ključno – na krožnike boste spet z veseljem prezentirali svoje kulinarične mojstrovine. Odstranjenih bo vsaj 90 odstotkov teh zares grdih sledi pribora.

Še namig: Opazili smo, da gre veliko lažje, če, ko gobico zmočimo, nanjo kanemo še malce detergenta. Sicer pa po opravilu servis le še splahnemo, obrišemo in pospravimo.

Deloindom.si: 3 ideje za ureditev majhnega balkona

Besedilo: M. D.

Naslovna fotografija: Anna Kim/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana