Tolikokrat letno morate pomiti svoj pomivalni stroj, pravijo strokovnjaki

Pomivalni stroj.

Kaj pa vi, ste že kdaj pomili svojega pomivalca?

V prazničnem času se v naših domovih še pogosteje oglasijo obiski, zato pred okraševanjem stanovanja še bolj temeljito očistimo še tako skrite vogale svojega gospodinjstva. Kaj pa pomivalni stroj? Je tudi njega potrebno nekoliko osvežiti?

Če vas je ob tem vprašanju malce zgrabila panika, ker še nikoli niste pomislili, da bi pomili pomivalni stroj, ne skrbite preveč. Nič še ni zamujeno, priporočamo pa, da se čim prej lotite dela. Ki ga boste pravzaprav opravili precej hitro!

Pomivalni stroj vam leto za letom pridno pomaga pri pomivanju posode, posledično se v njem nabirajo ostanki hrane, vodni kamen, usedline detergenta in druga umazanija, ki otežuje in slabša njegovo delovanje. Vsega naštetega pa se bomo kaj hitro znebili in to na popolnoma naraven način.

Preberite tudi: 7 napak pri uporabi pralnega stroja

Kaj je torej potrebno narediti?

Najbolje je, da najprej nadoknadimo zamujeno, nato pa se naučimo rednega čiščenja. Iz pomivalca najprej zložimo vso posodo in preverimo odtok. Če je v njem videti ostanke hrane, najprej očistimo odtok. Nato pa vanj zlijemo nekaj žlic kisa. Pomivalec bo tako osvežen, skrb za njegovo redno čiščenje pa smo zasledili tudi na portalu The Kitchn, kjer so po nasvetu povprašali vodjo čistilnega servisa, Michaela Dimopoulosa.

»Pomivalni stroj je najbolje očistiti enkrat mesečno oziroma vsake štiri tedne. V tem času se namreč v njegovi notranjosti nabere kar nekaj vodnega kamna in usedlin detergenta,« je povedal. »Priporočam, da v svojem pomivalnem stroju po vsakem pomivanju preverite, ali je v njegovi notranjosti ostalo kaj ostankov hrane, nato pa ob naslednjem pranju na vrhnjo rešetko položite skodelico ter vanjo natočite kis, približno en deciliter ali dva,« svetuje.

Napotki se slišijo precej uporabno, še posebej pa smo navdušeni nad dejstvom, da s pomivanjem tako ni veliko dela. Poročajte, kako se higiene svojega pomivalca lotevate vi!

Preberite še: Čudežni kruh brez gnetenja, ki me nikoli ne razočara

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana