Trije kuhinjski pripomočki, pri katerih ne smete varčevati

Ne ustrašite se naslova – ne priganjamo vas, da se nemudoma odpravite v drago trgovino in zapravite celo premoženje, a pri nekaterih kuhinjskih pripomočkih resnično ne gre varčevati.

Izbrali smo tri kuhinjske kose, za katere raje odštejte dodaten evro ter si s tem zagotovite daljšo in posledično vendarle varčnejšo uporabo. Zdravje je na prvem mestu, zato morate pri nakupu nekaterih izdelkov tudi paziti, da s poceni različicami ne škodite sebi in drugim.

Teflonska ponev

Teflonsko ponev imamo gotovo vsi doma. Spada med tiste pripomočke, ki jih uporabimo največkrat. Po nekajkratni uporabi lahko teflonski premaz začne odstopati, kar je za zdravje zelo škodljivo, zato pri nakupu nikar ne varčujte. Raje zaupajte preverjenim znamkam, spraskano ponev pa takoj vrzite v smeti.

Ponev All-Clad, 172,69 evrov

Komplet nožev

Nožev ne kupujemo prav pogosto, zato spadajo med naložbe, za katere se splača odšteti več. Dober komplet kuhinjskih rezil vam bo prihranil marsikatero ureznino, pomembno pa je tudi, da jih vsake toliko tudi nabrusite. Topi noži so lahko precej nevarni, kuhanje z njimi pa nič kaj zabavno.

Komplet nožev Dalstrong, 269,77 evrov

Kakovosten blender

Na prvi pogled bi morda rekli, da se blenderji na prodajnih policah ne razlikujejo prav dosti, saj vendar vsi zmeljejo tisti jutranji smoothie. A žal ni tako, in če boste kupili napačnega, boste odločitev kmalu obžalovali. Pred nakupom obvezno preverite kakovost notranjega rezila ter moč blenderja, saj bo le dobra naprava opravila svoje delo. Tista s skrhanim rezilom in šibkim motorjem vas bo s počasnostjo in rohnenjem brez učinka spravila le v slabo voljo. Če izbirate med cenejšim plastičnim in dražjim steklenim, definitivno sezite globlje v denarnico, saj boste steklenega veliko lažje pomili, v plastičnega pa se bodo sčasoma zažrla močna sadna in zelenjavna barvila ter neprijeten vonj.

Blender KitchenAid, 399,96 evrov

Naslovna fotografija: Thinkstock

Preberite še: Kaj pove o vas vaša kuhinja?

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.