Najboljši spletni tečaji kuhanja, kjer vas spretnosti učijo znani chefi

Izkoristimo karanteno, da se naučimo nekaj novega!

Čeprav se zdi, da se karantena sploh nikoli ne bo končala, lahko na trenutno osamitev pogledamo z druge plati ter situacijo obrnemo sebi v prid. Kuhanje in peka pomagata pomiriti živce in sprostiti možgane, da pa ne bomo ustvarjali le tega, kar že znamo, lahko novo kuharsko znanje poiščemo pri strokovnjakih. Mnogi znani chefi namreč v teh dneh svoje znanje preko spleta predajajo popolnoma brezplačno in takšno priložnost seveda velja izkoristiti. Spodaj smo zbrali nekaj tistih, ki so nam še posebej pri srcu.

Massimo Bottura

Gotovo veste, da smo v našem uredništvu njegovi zvesti oboževalci in v času karantene z veseljem spremljamo njegove spletne kuharske podvige na instagramu. Kdo si ne bi želel v svoji kuhinji skuhati jedi, kakršne Massimo streže v najboljši restavraciji na svetu?

Seamus Mullen

Tudi chef Seamus Mullen se je odločil, da v času karantene odpre kuhinjo za svoje instagram sledilce. Enkrat dnevno nas tako nauči nove kuharske veščine ali priprave jedi. Njegova kuhinja je preprosta, uporabna in brez posebnih sestavin, ki jih trenutno morda nimate pri roki.

Christina Tosi

Nadvse simpatična slaščičarka Christina Tosi, ki jo mnogi poznajo po njeni znamki Milk Bar, je v času karantene odprla svojo spletno pekarno. Baking klub, kot je poimenovala serijo IG Live videov, vas bo naučil marsikatere slaščičarske spretnosti. A pozor, lahko se zgodi, da boste zaradi njenih slastnih zalogajev hitro pridobili kakšen odvečen kilogram, saj so recepti nesramno dobri!

Gabriel Rucker

Tudi nagrajeni chef Gabriel Rucker se je odločil, da s svojimi oboževalci podeli nekaj svojega znanja. Na njegovem IG profilu lahko spremljate kuharske oddaje v živo vsak dan ob šestih popoldan po ameriškem času. A ne skrbite zaradi ure. Chef Gabriel namreč shranjuje vse live videe, tako da si lahko epizode ogledate tudi kasneje.

Eden Grinshpan

Simpatična kuharica, ki vas bo poleg kuharskih veščin navdušila tudi s svojo simpatičnostjo ter zelo zabavno družino, ki se z njo pojavlja v videih, v teh karantenskih dneh pred kamero pripravlja mediteranske jedi. Priklopite se na njen instagram profil – najdete jo pod imenom Edeneats.

Bine Volčič

Kuharskih veščin pa se lahko seveda naučite tudi v slovenščini. Bine Volčič v tem času snema videe in jih objavlja na svojem instagramu. Od kruha z drožmi, ki se ga je naučila tudi njegova hči, pa vse do drugih dobrot, ki vas bodo hitro premamile, da se s spleta preselite v kuhinjo.

Tereza Poljanič

Celo Tereza v času samoizolacije kuha še več kot sicer. Na njenem instagram profilu boste našli kup odličnih, preprostih, pa tudi zdravih receptov za jedi, po katerih boste imeli malce manj slabe vesti, ko jih boste pojedli. Pred tednom dni je v sodelovanju z nami pred kamero spekla kokosovo potico.

Preberite še: Razbijamo mite o energijsko varčnih gospodinjskih aparatih

Fotografija: Getty Images

 

 

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana