Recepti
▾
Kaj skuhati
Video
Hitro in preprosto
Testenine
Rižota
Solate
Brezmesne jedi
Po priložnosti
Piknik
Valentinovo
Pust
Božič in novo leto
Velika noč
Zabava
Noč čarovnic
Brunch
Martinovo
Rojstni dan
Obrok
Kosilo
Večerja
Prigrizek
Malica
Zajtrk
Tip jedi
Pijača
Pečenka
Priloga
Glavna jed
Kruh
Mesne jedi
Morska hrana
Testenine
Zrezki
Sladice
Domači pripravki
Rižota
Sladoled
Solate
Omaka
Juhe in enolončnice
Predjedi
Zelenjavne jedi
Sestavine
Stročnice
Rdeče zelje
Mleko
Ajdova kaša
Vlečeno testo
Leča
Piščanec
Ribe in morski sadeži
Listnato testo
Svinjina
Jajca
Kislo zelje
Jogurt
Krompir
Testenine
Žita
Riž
Skuta
Govedina
Dieta
Vegi
FIT
Brez glutena
Veganstvo
Kuhinja
Mehiška kuhinja
Balkanska kuhinja
Grška kuhinja
Slovenska kuhinja
Italijanska kuhinja
Azijska kuhinja
Brez ostankov
Triki in namigi
Brbotanje
Izleti in dogodki
Video
Studio OK
Kuharske delavnice
Obisk-Odprta kuhinja
Obiskali smo Fleur de Sel, najboljšo restavracijo v Srbiji
Restavracija Fleur de Sel je zbirka profijev kozmopolitskega kalibra, tako zanimivih, da je pogovor z njimi enaka poslastica kot obed.
Karina Cunder Reščič
Gobja revolucija: katere gobe moramo poznati, če radi dobro jemo
Prvi val pred desetletji je k nam prinesel šampinjone, zdaj imamo na voljo gobe številnih vrst; kako jih uporabljamo v kulinariki?
Kmetija Monera: mladi par, ki se je kmetovanju posvetil z regenerativnim pristopom
Zakonca Dežman, Kristina in Miha, sta se na Dolenjskem pred štirimi leti začela ukvarjati z regenerativnim kmetijstvom. »Oba sva doma s podeželja – Miha je s kmetije in je po izobrazbi vzgojitelj, jaz sem z vinogradniške domačije,« pojasni Kristina, ki je diplomirala iz ekologije z naravovarstvom, hkrati pa je magistra varne hrane. Mladi par je v zadnjih letih z mislijo na prihodnost ustvaril regenerativno Kmetijo Monera, na kateri so bile sprva v ospredju pašne kokoške.
Špela Ankele
Izjemni ljudje: Drago Ferencek – od mesarja, metalca do duhovnika
Mediji smo pa res predvidljivi: ob velikih praznikih se vsi spustimo na lov za zanimivimi ljudmi iz krščanskega sveta. No, predvidljivosti pa nikakor ne bi mogli očitati Dragu Ferenceku: bil je mesar, v mladih letih pevec v metalskem bendu – zdaj pa dominikanski duhovnik. Eden zadnjih članov tega reda v Sloveniji, dobesedno. Le še dva patra držita pokonci samostan Gospe Svete v Petrovčah. Skratka: pater Drago je človek deficitarnih poklicev.
Karina Cunder Reščič
Pogledali smo v zakulisje gradu Taggenbrunn: to so jedi, ki jih tam kuhajo Jezerškovi
Lani je družina Jezeršek pod svoje gostinsko okrilje priključila še restavracijo na avstrijskem gradu Taggenbrunn na avstrijskem Koroškem. Dviguje se nad Šentvidom pri Glini, od Ljubljane do nove restavracije Jezerškovih pa je ura in pol vožnje. Ko so te dni tudi uradno predstavili novo kulinarično zgodbo, smo pokukali v zakulisje in raziskali, kakšni okusi nastajajo na avstrijskem gradu.
Špela Ankele
Gostišče Tolc: mlada gostilna na stari kmetiji
Primož Pintar, šef kuhinje v Gostišču Tolc, je lahko za zgled, kako ravnati s tradicijo: priznanje Gault & Millau, ki ga je dobil pred dnevi, je čisto upravičeno.
Karina Cunder Reščič
KULINARIKA
Jakob Pintar (Tabar): Prvo jed popiješ iz roga, ki sem ga izdelal sam
Restavracija Tabar se je pred časom z ljubljanskega Ribjega trga preselila v prenovljeni Center Rog.
Teja Roglič
Francka Mljač: legenda s Krasa
To je naša božična zgodba. Kdo je gospa, ki že tri četrt stoletja obdeluje svojo kraško njivo, prideluje izjemno zelenjavo in jo prodaja na tržnici v bližnjem mestecu. Kako je treba živeti, da si pri 94 letih še tako radosten, da vihtiš motiko, ob tem pa prepevaš in moliš.
Karina Cunder Reščič
1
2
3
4
NAJBOLJ BRANI ČLANKI
Brina ima recept, da bo hobotnica tako dobra kot iz restavracije (VIDEO)
Ste kupili melono ali lubenico brez okusa? Obstaja način, kako ju lahko rešimo
Recept za puhaste miške iz bučk, ki se stopijo v ustih
Ideje, kaj za zajtrk, da niso vedno jajca ali nekaj na kruhu
Cezarjeva solata: recept so nam zaupali v ljubljanski restavraciji Joe Peña's
3 ideje, kaj lahko naredimo iz grenke kumare, da jo bomo dejansko z užitkom pojedli
Tiskana izdaja
Recepti
Kaj skuhati
Video
Hitro in preprosto
Testenine
Rižota
Solate
Brezmesne jedi
Po priložnosti
Piknik
Valentinovo
Pust
Božič in novo leto
Velika noč
Zabava
Noč čarovnic
Brunch
Martinovo
Rojstni dan
Obrok
Kosilo
Večerja
Prigrizek
Malica
Zajtrk
Tip jedi
Pijača
Pečenka
Priloga
Glavna jed
Kruh
Mesne jedi
Morska hrana
Testenine
Zrezki
Sladice
Domači pripravki
Rižota
Sladoled
Solate
Omaka
Juhe in enolončnice
Predjedi
Zelenjavne jedi
Sestavine
Stročnice
Rdeče zelje
Mleko
Ajdova kaša
Vlečeno testo
Leča
Piščanec
Ribe in morski sadeži
Listnato testo
Svinjina
Jajca
Kislo zelje
Jogurt
Krompir
Testenine
Žita
Riž
Skuta
Govedina
Dieta
Vegi
FIT
Brez glutena
Veganstvo
Kuhinja
Mehiška kuhinja
Balkanska kuhinja
Grška kuhinja
Slovenska kuhinja
Italijanska kuhinja
Azijska kuhinja
Brez ostankov
Triki in namigi
Brbotanje
Izleti in dogodki
Video
Studio OK
Kuharske delavnice
Copyright ©2025 Odprta kuhinja, Vse pravice pridržane.