3 najbolj zanimive točke festivala November Gourmet Ljubljana

November bo velik zalogaj, kajti v Turizmu Ljubljana so za ta mesec, ki ga že nekaj let namenjajo promociji najboljšega, kar v prestolnici lahko najde ljubitelj dobre, zanimive hrane, pijače in doživetij, načrtovali toliko prireditev, delavnic, srečanj in programa, da so ga natisnili kar na štiri zgibanke.

Če bi samo s stavkom omenili vsako »postavko« tega programa, bi se članek pretirano razvlekel, zato je pač treba izbrati: tu so tri ideje, ki se zdijo najbolj zanimive nam, svoj izbor pa si lahko naredite z obiskom spletne strani festivala November Gourmet.

1. Vse, kar je povezano s tržnico.

Ljubljana je s projektom Zelene nabavne verige prepričala mednarodno žirijo za uvrstitev med finaliste za najboljšo globalno kulinarično destinacijo leta. Konkretizirano za festival November Gourmet Ljubljana: ljubljanski zajtrk, ki bo zaznamoval predvsem prvi teden dogajanja na festivalu. Izbrani ponudniki po mestu bodo pod enotno oznako na meniju med 4. in 10. novembrom ponujali lokalno pridelane sezonske jedi, primerne za vsak okus – to so tiste, ki jih lahko, še surove, videvamo na res šarmantni ljubljanski tržnici. Dober uvod za ta zajtrk je najnovejša ideja Turizma Ljubljana Dobimo se na plac, s katerim obiskovalci spoznavajo živahni utrip tržnice z obiskom stojnic lokalnih ponud­nikov svežih pridelkov in izdelkov.

2. Kosilce s popevko

Vsako novembrsko nedeljo bodo v Bistroju Švicarija sredi parka Tivoli ob zvokih uspešnic iz zlatih časov Slovenske popevke stregli nedeljsko ljubljansko kosilo. Ta bistro bo tudi prizorišče edinstvene Martinove večerje s Slovensko popevko (9. 11.) s pethodnim menijem: Zimzelene melodije in raca.3. Natečaj Nov okus Ljubljane

Prijavi se lahko vsak, ki bo pripravil izviren recept iz predpisanih sestavin in ga skupaj z avtorsko fotografijo med 2. in 13. 11. naložil na spletno stran tukaj. Spletno glasovanje in glasovanje strokovne žirije bosta dala tri finaliste, ki jih bodo razglasili 21. 11. Predstavili jih bodo na dogodku November Gourmet Finale, ki bo hkrati vrhunec tega gastronomskega meseca v prestolnici in na katerem se bodo pomerili v kuharskem boju za končno zmago.

Priporočamo še: Vsa pravila kuhanja testenin, ki jih morate poznati

Fotografija: Marko Delbello Ocepek

Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana