Brunch v mestu: Kavarna Dvor

Tokrat smo obiskali kavarno Dvor v Tacnu.

Zavili smo malce iz mesta ter se odpravili zajtrkovat pod vznožje Šmarne gore. V Tacnu smo prečkali reko Savo, nato pa zavili levo in se znašli pred prijetnim vrtom, ki poleti kar poka po šivih, pozimi pa zaradi mraza malce sameva, čeprav se kadilci zunaj lahko ogrejejo na stolih, prekritih s toplimi kožuščki in seveda pod grelci.

Ker pa je zunaj vse hladneje, je toliko bolj pomembno, da je topla notranjost kavarne.

V Dvoru vas bo pričakal zakurjen kamin, udobni masivni naslanjači in prava zakladnica toplih pijač, vin in prigrizkov. Mi smo prišli preverit, če imajo tudi zajtrke in tudi tokrat nismo ostali lačni.

Privoščili smo si tunin toast na paličici, jajčka na oko in rogljič, pa kavo in pomarančni sok. Kontinentalni zajtrk, bi lahko rekli, a slika bo verjetno povedala več, kot naše besede.

Da je zajtrk podoben hotelskemu, pa seveda ni naključje. Dvor se nahaja v spodnjem delu prenovljene hiše z bogato zgodovino, v zgornjem delu pa najdete butični B&B. Skratka, ko boste z mraza prestopili prag domačne kavarne, se boste počutili, kot bi vstopili v rustikalno smučarsko kočo. In to je vedno prijeten občutek, kajne?

Mi smo se v udobnih naslanjačih kar nekaj časa zasedeli, prebrali časopis, poklepetali z lastnico Jasmino, ki bo kmalu obeležila šesto obletnico delovanja kavarne, na koncu pa popili še odličen čaj. Takšnega pravega, iz litoželeznega čajnika.

Pojdite pogledat, sobotni brunch vas čaka!

Fotografije: Sonja Ravbar

Preberite še: Brunch v mestu: Kavarna Mango

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.