Brunch v mestu: Kavarna Mango

Dobro jutro, ste se naspali? Ste kaj lačni?

Naj na tole zaspano jutro za kulinarično razvajanje ponovno poskrbimo mi, oziroma dovolite, da vam postrežemo z idejo za odličen brunch. Ustavili smo se v Kavarni Mango, ki je sicer nekaj minut oddaljena od središča Ljubljane, a kdaj pa kdaj je za slastne grižljaje treba pokukati tudi malce naokoli.

Oranžna kavarna se skriva med jesensko obarvanimi javorjevimi listi na Mesarski cesti 10, v tisti prijetni rjavi soseski z novimi bloki, v njej pa se skriva prava zakladnica zajtrkov, brunchev in drugih slanih in sladkih dobrot.

Ko si je pred sedmimi leti kavarno zamislil njen lastnik Roman Čeh Pejašinović, si verjetno ni predstavljal, kako hitro bo postala nadvse priljubljena kulisa za klepetava prijateljska druženja, poslovne sestanke in družine z otroki. Med tednom je namreč zasedena skoraj vsaka miza in natakarji imajo polne roke dišečih skodelic in krožnikov, kavarna Mango pa ni priljubljena le med tistimi, ki blizu nje živijo in delajo, temveč odlične ocene in komentarje žanje tudi na turističnem portalu Tripadvisor.

Ker iz atraktivnega menija nismo mogli naročiti vsega, kar obeta debela knjižica z usnjenimi platnicami, smo si tokrat izbrali angleški zajtrk, poleg jajčk na oko z gobicami, toastom in slanino pa smo poizkusili še wrap z avokadom in piščancem ter za po vrhu še hišne ameriške palačinke.

Rahlo in puhasto testo, obilica nutelle, mandljevi lističi in mangov preliv. Bi si lahko na sobotno dopoldne zamislili še kaj bolj okusnega? Seveda nas je zanimalo, kje tiči skrivnost, in seveda so nam prijazni natakarji zaupali tudi recept, ki pa vam ga izdamo naslednji teden.

Danes torej lahko domačim ponvam, štedilniku in sebi privoščite prost dan v kuhinji in se odpravite nekam, kjer lahko v prijetnem okolju pričnete uživaško soboto, se popolnoma prebudite ob skodelici kave in si za piko na i privoščite še slasten kos torte. In če vas bo pri mizi pozdravil nasmejani Roman, mu recite živijo še v našem imenu.

Uživajte.

Fotografije: Sonja Ravbar

Preberite še: Brunch v mestu: Le Petit cafe

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana