Nove Michelinove zvezdice na Hrvaškem!

Med počitnicami pri naših sosedih se boste lahko razvajali v kar treh vrhunskih restavracijah.

Restavracija Pelegrini (Šibenik) in 360º (Dubrovnik) prejeli po eno MICHELINOVO zvezdico, restavracija Monte (Rovinj) uspela zadržati zvezdico.

Restavraciji Pelegrini (Šibenik) in 360 ° (Dubrovnik) sta prejeli vsaka eno Michelinovo zvezdico, medtem ko je seznam restavracij s priporočilom Michelina (oznaka žlice in vilice), obogaten z 24 novih restavracij. Takšen rezultat so prinesli skrivnostni obiski hrvaških restavracij s strani profesionalnih Michelinovih inšpektorjev, ki so v letu 2017 obiskali restavracij po vsej državi.

Priporočene restavracije so:

Dvor, Kadena, Zrno soli, Boškinac, Draga di Lovrana, Kaštel, Foša, Konoba Boba, LD Terrace, Above 5, Zuzori, Pjerin, Filippi, Apolon, Jeny, Zoi, Konoba Buščina, Badi, Konoba Mate, Konoba Fetivi, Muzej Okusa, Club Waldinger, Dunav, Mon Ami, Bedem, Vuglec Breg, Mala Hiza, Noel, Apetit, Zinfandel’s, Takenoko, Mano, Dubravkin Put, Boban, Mundoaka, Bistro Apetit, Agava, Pergola, San Rocco, Marina, Damir & Ornella, SV.Nikola, Wine Vault, Batelina, Zigante, Alla Beccaccia, Konoba Morgan, Konoba Čok, Meneghetti, Nautika, Vapor, Stara Loza, Pantarul, Proto, Gallo, Le Bistro Esplanade, Dubrovik, Kopun, Bistro Tavulin.

Novi vodič za Hrvaško je objavljen na Michelinovi spletni strani, svetovno najpomembnejšega in najbolj priznanega vodiča za restavracije.

Po letošnjem izboru, ima Hrvaška skupaj tri restavracije z Michelinovimi zvezdicami in 55 restavracij z Michelinovim priporočilom. Letos so prvič podelili oznako Michelin Bib Gourmand, ki so jo prejele štiri restavracije: Konoba Mate (Korčula), Dunav (Ilok), Vuglec Breg (Krapina) in Konoba Fetiva (Split). To je oznaka, ki je dodeljena restavracijam, ki ponujajo kakovostne menije po dostopnih cenah. Prav tako so s tem izborom poleg Istre, Dubrovnika in Zagreba, ki so bile vpisane lansko leto, svoje mesto na Mihcelinovi karti našle tudi številne druge destinacije, kot so Šibenik, Split, Ilok, Korčula, Krapina, Lovran, Osijek, Varaždin, Velika Gorica, Zadar in drugi.

Restavracija 360º z Dubrovniku.

Pokukajte še v kuhinjo restavracije Pelegrini

Priporočamo še:  Tripadvisor objavil najboljše fine dining restavracije na svetu
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed