Novi gurmanski kotički v Sloveniji, ki jih je vredno obiskati

V Sloveniji so se v zadnjem času razcveteli novi gurmanski kotički, ki jih je vredno obiskati. Preverite, kam se mogoče odpravite že ta vikend.

Slovenija se lahko pohvali z nadvse pestro in raznoliko kulinarično ponudbo. Da je pri nas mogoče odlično jesti, pa dokazujejo tudi kandidatura države za Evropsko gastronomsko regijo 2021, naziv Ane Roš za najboljšo chefinjo sveta in seveda nedavna uvrstitev slovenskih restavracij med tiste najboljše z Michelinovimi zvezdicami.

Čudno obdobje, ki ga je prinesla epidemija novega koronavirusa, ni preprečilo, da se je pri nas odprlo še nekaj kulinaričnih kotičkov, med katerimi bo prav gotovo vsak našel svojega najljubšega.

Toro paellas

Slovensko kulinariko si je pri nas mogoče privoščiti v različnih različicah. Od tiste pristne domače kuhe do slovenskih specialitet v bontonu visoke kulinarike. Vsake toliko pa s krožniki z veseljem tudi malce odpotujemo. Sploh v časih, ko je malce težje preskakovati planke, se prileže skok v Španijo, ki je mogoč v restavraciji Toro paellas. No, mediteranski duh boste našli kar v središču Ljubljane, na Čopovi ulici. Razvajanje na španski način vam tu ne uide, saj so poleg tradicionalne paelje tu na voljo tudi španske pijače, tapasi in druge zvezde španske kulinarike.

Emazing creations cake shop

Za novo kulinarično točko je sedaj bogatejši tudi Bled. Emazing creations cake shop je namreč odprla Ema Koselj, ki sicer že leta navdušuje z dih jemajočimi tortami po naročilu. »Nismo slaščičarna, smo samo butična trgovinica s slaščicami in tortami. Ljudje pridejo, si izberejo kar imamo v vitrini in s tem odidejo domov. Večina pa se jih nato sprehodi kar do jezera, kjer se potem ‘mastijo’ z našimi kreacijami. Naš koncept je zastavljen tako, da ponujamo ekstra fine in okusne, moderne slaščice – nismo pa fini ko jih jemo,« nam je razložila slaščičarka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emazing Creations (@emazingcreationsbyema) on

Džungla Gastro Bar

Če se boste v teh dneh odpravili proti morju, je obvezna postojanka poleti odprt Džungla Gastro Bar, kjer vam bo chef Ivo Tomšič, mnogim znan kot Ivek, postregel z jedmi, pripravljenimi na ne tipično slovenski način. V tropskem in nadvse instagramabilnem ambientu v Kopru si boste tako lahko privoščili mediteranske jedi, ki že kar malce mejijo na eksperimentalno kuhinjo. Krožniki bodo v družbi inovativne karte pijač tako pravo gurmansko doživetje, ki ga toplo priporočamo!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DŽUNGLA (@dzunglagastrobar) on

Nova Lolita na Eipprovi

Na Eipprovi ulici v Ljubljani pa je svoja vrata odprla nova Lolita. Tisto s Cankarjevega nabrežja gotovo že poznate, sprehodite pa se še lahko na drug konec Ljubljane, kjer si boste lahko odpočili v lepem ambientu, uživali v butičnih slaščicah in se osvežili z domiselno zasnovanimi koktajli, kavo ali domačimi limonadami. Da bo pijača še bolj prijetno doživetje, pa goste na vsaki mizi čaka tudi čisto posebno sporočilo v steklenički.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lolita-Eipprova (@lolita_eipprova) on

Glamping Chocollate Village

Vse čokoholike pa vabimo v Limbuš, kjer se je odprl čokoladni glamping. Oddih v znamenju kulinaričnih užitkov vas čaka v objemu narave. Med oddihom pa si boste tu lahko privoščili tudi najrazličnejša čokoladna doživetja. Od ogleda čokoladne manufakture Tete Fride, pa vse do masaž s čokolado. Če pa se vam med sladkanjem zahoče tudi slanih prigrizkov, vas bodo z delikatesami in vrhunskim vinom okrepčali v tamkajšnjem Gourmetu zemljanka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chocolate village by the river (@chocolate_village_by_the_river) on

Preberite še: Recept za odličen carski praženec z rozinami

Fotografija: Arhiv Emazing Creations Cake Shop

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed