Povezovalni člen je pristnost

Pristen okus mleka je tisti, ki poskrbi, da so mlečni izdelki iz linije Mu tako izvrstni. Krave s kmetije Na Kalu se svobodno pasejo, medtem pa nastaja pristno mleko. Pristnost je bila v ospredju inovativnega umetniškega projekta Mumetnost.

Ljubljanske mlekarne so znane po svojih izdelkih Mu s ponudbo pestre izbire jogurtov. Znani pa so tudi po tem, da jim je pomembna dobrobit živali, zato so se odločili izpeljati prav poseben projekt s pomočjo petih slovenskih umetnikov. Postavili so jih pred izziv, da ustvarijo umetniško delo tako, da svoj navdih črpajo iz kravje hoje.

Projekt se je začel z obiskom družine Strel s kmetije Na Kalu. V njihovi čredi se med drugim pase peterica krav, ki so bile izbrane za deljenje njihovih vsakdanjih poti z umetniki. Pet krav mumetnic – Lisko, Šipko, Boro, Sivo in Droho so opremili s sistemom sledenja GPS ter spremljali njihovo lokacijo na pašniku. Pozneje se je iz tega zrisal vzorec, ki je bil predan našim umetnikom.

Alja Horvat, Nenad Cizl, Natan Esku, Mitja Ficko in Vida Igličar so z vso umetniško svobodo pristopili k ustvarjanju. Nastalo je pet unikatnih del, za katera so uporabili različne tehnike. Umetnike je projekt takoj pritegnil, saj pravijo, da je nekaj svežega – svojega navdiha do zdaj namreč niso iskali pri kravah.

Če vas zanima, kaj so ustvarili, si oglejte razstavo, ki bo do 6. decembra v galeriji EX Arte na Židovski ulici v Ljubljani. Lahko pa si jo ogledate virtualno na www.mumetnost.si. Paša za oči. Vstop je prost.

Naročnik oglasne vsebine so Ljubljanske mlekarne

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed