Preselimo se v prvi muzej sladoleda na svetu

Raj za vse ljubitelje te poletne pregrehe.

Kepica sladoleda je bila že v našem otroštvu pika na i vsakega dneva na morju, postojanka ob slastnih pisanih vitrinah pa nam še danes polepša večerne obiske mesta. In ker seveda nismo edini, ki bi se v vročih dneh v banjico sladoleda najraje preselili, je bilo le vprašanje časa, kdaj bo svet dobil prvi muzej sladoleda v zgodovini.

In ga je. Glede na priljubljenost te zmrznjene slaščice sicer presenetljivo pozno, a lani so sladoledne sanje vsakega zemljana odprli v New Yorku. Ideja za muzej se je porodila simpatični Kalifornijki, ki šteje le 25 poletij. Maryellis Bunn, ki je odrasla ob razgledih na Laguna Beach, je uspelo ustvariti pravi raj za milenijce pa tudi starejšo in mlajšo generacijo. Sprva pop up muzej, ki je goste v velikem jabolku sprejemal 45 dni, je ob zaprtju vrat na čakalni listi pustil več kot 200.000 željnih obiska muzeja, nato pa se je preselil na novo lokacijo, v Los Angeles, kjer so sladoledni raj že obiskali tudi svetovno znani zvezdniki, kot so Beyonce in Jay-Z, Katy Perry in Gwyneth Paltrow.

Sladoledni muzej sestavljajo sobe, ki jih je zasnovala ustanoviteljica muzeja sama. V eni izmed njih se lahko potopimo v bazen, poln pisanih sladkih mrvic, fotografiramo se lahko z gromozanskimi sladolednimi lučkami, bomboni in lizikami. Skratka, muzej temelji na senzoričnih izkušnjah, vključuje ogromno roza in svetlo modrih barv ter očara prav vsakega obiskovalca, ki ima rad sladoled.

Septembra svoja vrata odpira tudi v San Franciscu, oboževalci sladoleda pa že čakajo, da lahko rezervirajo vstopnice, ki bodo zagotovo tudi tokrat šle za med. Pardon, sladoled.

Foto: Thinkstock

Poskusite: Vse, kar morate vedeti o domači pripravi sladoleda

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana