Slaščice, ki so obnorele Slovence, odslej tudi v Ljubljani

Jutri svoja vrata na Trubarjevi 22 v Ljubljani odpira težko pričakovani Emazing cake shop priljubljene Eme Koselj.

Za sladkanje z unikatnimi slaščicami Eme Koselj se tako ne bo treba več zapeljati na Bled – kjer njen prvi sladki kotiček še vedno ostaja – ampak samo do prestolnice. Ta jutri zagotovo ne bo le v znamenju dneva mladosti, ampak tudi pregrešnih cukrov. Kaj lahko pričakujemo? Ema nam je pokazala le nekaj drobnih detajlov, ki bodo krasili prostor, več pa do otvoritve ostaja skrivnost. Prihaja pa tudi posebnost: piškoti za kužke.

Aktualno: Bezgov sirup: 5 ključnih korakov za pripravo

Paša za sladkosnede brbončice in oči

O tem, da bo cake shop prišel v Ljubljano, ni bilo več dvoma – bilo je le še vprašanje časa. Kot nam je pred odprtjem zaupala Ema Koselj, ki si je v zelo zasedenih dnevih vzela nekaj minut za pogovor, bi morali že v samem začetku prostor odpreti v prestolnici, ne na Bledu. »Ampak takrat to logistično ni bilo izvedljivo, saj smo imeli delavnico na Hrušici. Zdaj ko smo se preselili v Moste pri Žirovnici, najeli nove prostore, ki imajo 10-kratno površino prejšnjih, bolj zmogljive stroje, je to zdaj končno mogoče. Na teden lahko proizvedemo večje količine cukrov, zato smo vedeli, da moramo odpreti še v Ljubljani. Da tako 100-odstotno izkoristimo stroje in naše zaposlene.«

Med iskanjem prostora je gledala le na strogi center, ni si želela niti 200 metrov stran. »Mislim, da ima edino staro mestno jedro tisti ‘vajb’, ki sprejema Emazingcreations in našo kulturo cukrov.« V tem delu mesta je tak pretok ljudi, da lahko ciljajo na vse: mimoidoče, tujce, turiste, na redne stranke. Potencial je zelo velik, pove sogovornica, ki doda, da zagotovo najbolj ciljajo na domače stranke.

Ema je pri cake shopu skrbno in zelo premišljeno poskrbela za videz prostora. Oblikovali sta ga dve Štajerki iz Baite studia; ena od njih je Urška Oman, ki jo sicer poznamo pod imenom Carica sveta. Kot nam je razkrila na instagramu, bo v prostoru tudi zelo poseben tabure v bež odtenku in dodala, da bo vse skupaj pravo doživetje tudi zaradi interjerja.

Kako se cake shop razlikuje od slaščičarne?

In kdaj si bomo lahko privoščili Emine cukre, ki jih zdaj izdeluje ekipa približno 15 oseb? Za začetek bodo imeli odpiralni čas tak, kakršen je na Bledu. Od četrtka do nedelje. Ema se namreč boji, da od samega začetka ne bi zmogli narediti takih količin slaščic, da bi bili lahko odprti cel teden. Z julijem pa ciljajo, da bodo na voljo že vsak dan.

Koncept cake shopa ostaja podoben kot na Bledu: prideš v trgovino, cukre kupiš in se greš sladkat, kamor želiš. To ni slaščičarna. Dizajn in zasnova se ujemata z njihovo novo podobo Emazingcreations. Rdeča nit torej ostaja enaka, je pa trgovinica v Ljubljani nadgrajena, večji poudarek je na dizajnu, »še bolj se notri vidi naša duša«. »Z novo podobo smo se želeli predstaviti v Ljubljani, potem pa jo počasi spremeniti tudi na Bledu. Ta podoba odraža naše bistvo, to kar smo. Je premišljena in pametna, z njo se res lahko poistovetim. Vključuje vse: od naše akademije, tort po naročilu do cake shopov.«

Emazing piškotki tudi za kužke

Zdaj pa k tistemu, kar vas zanima najbolj – kaj vse bo v ponudbi? Poleg že znane ponudbe cupcakov, cakepopsov, kosov tort, sladoledov, krofov … bodo v ponudbo dodali kar precej stvari. A te bodo vpeljali postopoma. »Najprej pa bomo lansirali pasje piškotke. Po njih je bilo veliko povpraševanja, saj k nam ljudje prihajajo tudi s svojimi ljubljenčki. Super je, da nekaj dobijo tudi oni. To bodo piškoti, ki bodo primerni za ljudi, obenem pa so notri tudi sestavine, ki jih imajo radi kužki«.

Naredite sami: Kolački cupcakes in recept za priljubljeno različico Eme Koselj

Vrtiljak čustev

Nasmejana in pozitivna Ema nam zaupa, da v njenem svetu v zadnjih dneh doživlja vrtiljak čustev: od strahu, da ne bi vse šlo po načrtu, do napadov sreče in veselja ob tako velikih projektih. Med vsemi občutki prednjačita sreča in zadovoljstvo, kaj vse jim je že uspelo in kaj jim še bo. Verjetno pa si bo za nekaj mesecev vzela odmor od večjih projektov.

Emina zgodba

Čeprav smo prepričani, da zgodo Eme Koselj, podjetnice in cukerpekarice, ki ustvarja pod imenom Emazingcreations, dobro poznate, ponovimo, kako se je vse skupaj začelo. Prvo torto je spekla šele pred kakšnimi sedmimi leti za rojstni dan svojega fanta (danes moža), a ni šla nikomur najlažje po grlu. Začetni neuspeh je ni odvrnil od peke, nasprotno, v njej je kmalu odkrila strast in svoje poslanstvo. Pred petimi leti je mlada Gorenjka ustanovila podjetje Emazing Creations, predlani poleti je odprla Cake Shop na Bledu in podjetje razširila. V soboto so imeli otvoritev novih, bistveno večjih prostorov v Mostah v Žirovnici, na dan mladosti pa svoja vrata odpira še cake shop v Ljubljani.

Ema v svoji trgovinici, cake shopu, kot ji pravi, ki jo ima na Bledu. 
Preberite več: Za lepimi fasadami in instagram profili se dogaja življenje, ljudje bijejo bitke

Fotografije: Uroš Hočevar in arhiv Emazing Cake Shop

Beti Burger

Kakor se mi vsaka priložnost zdi dober razlog za peko torte ali pite, se vsaka moja »izgubljena« misel ponavadi znajde pri hrani in preizkušanju receptov.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana