Slovenci proizvajamo enega najbolj inovativnih sladoledov na svetu

Največji slovenski proizvajalec sladoleda, Incom Leone, okronan s prestižno nagrado Wabel za najbolj inovativen sladoled v 2018.

Slovenija v svetu blesti zaradi mnogih dejavnikov: od naravnih lepot in turistične privlačnosti, do športnih uspehov in tehnoloških inovacij, v takšno javno diplomacijo pa se vedno bolj vključuje še en element: prehrana.

Tokrat je Slovenijo na stopničke popeljala znamka AL!VE, nova podznamka Incomovega sladoleda Leone, ki bo potrošnikom ponudila ‘Better choice ice cream’ oz. bolj zdrav in funkcionalen sladoled, ki bo spodbujal zdrav in uravnotežen način življenja. Za najbolj inovativna izdelka v kategoriji sladoleda na Wabelu sta bila izbrana Incomova najnovejša proizvoda, visokoproteinska vanilijeva sladoledna palčka in jogurtova palčka s koščki sadja in mueslijev. Wabel je prestižna mednarodna nagrada najboljšim proizvajalcem prehrambenih izdelkov v dvanajstih kategorijah živil – ena izmed teh je tudi sladoled. V tej kategoriji letos slavi znamka Leone AL!VE ajdovskega podjetja Incom Leone. Nagrada za najbolj inovativen sladoled v letu 2018 je bila podeljena na letnem srečanju v Parizu, ki se je odvijalo 26. in 27. marca 2018.

Čeprav postajajo visokoproteinski sladoledi vedno večji trend na svetovnih trgih, je AL!VE vanilijeva sladoledna palčka eden izmed prvih proteinskih sladoledov, ki se prodaja na palčki in tako potrošnikom nudi priročno osvežitev po športnih aktivnostih. T.i. Mini meal (mini obrok) palčka pa je prva sladoledna palčka na svetu, ki simulira priljubljen evropski zajtrk, jogurt z mueslijem in sadjem. V Incom Leone se radi pošalijo, da je sladoledna palčka zdaj postala njihov najbolj pogost zajtrk.

Wabel je francoska prehrambena platforma, ki združuje proizvajalce in trgovske verige in spodbuja inovacije in izboljšave na področju prehrane. V Incom Leone so na nagrado izjemno ponosni, saj je bilo v omenjeni inovaciji vloženo ogromno truda, znanja in poskusov. Znamka AL!VE bo na voljo v slovenskih in evropskih trgovskih verigah v začetku aprila, vendar pa Incom že razmišlja o novih proizvodih, ki bodo AL!VE naredili še bolj atraktivno znamko. “Nič ni boljšega, kot jesti sladoled brez slabe vesti”, pravijo AL!VE-ovci.
Ajdovsko podjetje Incom Leone izvaža več kot 90 % svojega sladoleda na številne trge po Evropi in celem svetu (vključujoč Avstralijo, Novo Zelandijo in ZDA) in tako tekmuje z največjimi in najbolj inovativnimi proizvajalci sladoleda na svetu. Nagrada Wabel daje poseben pečat oz. priznanje ne le Incom Leone oz. AL!VE-u, temveč celotni slovenski prehrambeni industriji.

Preberite še: Res veste, kje in kako zraste hrana, ki pripotuje na vaše krožnike?

Fotografije: Leone

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed