Velikonočne igre, ki bodo popestrile praznike

Načrtujete praznovanje z družino?

Pred nami je vikend, ko se bodo za mizo zopet zbrale družine in v širši družbi praznike izkoristile za druženje, kuhanje in gurmansko razvajanje. V Sloveniji si poleg šunke, pirhov in hrena ponavadi privoščimo potico, v ZDA pa velikonočni dnevi minejo v znamenju iskanja čokoladnih jajc in zajčkov. In ko smo že pri igrah – se tudi pri vas ob praznikih kaj igrate?

Lov na jajca in podobna mala praznična tekmovanja so odlična ideja za popestritev praznikov in zbližanje družinskih članov. Zato danes predlagamo nekaj preprostih iger, ki obljubljajo kopico smeha in zabave.

Kotaljenje pirhov

Ker je za praznike obljubljeno lepo vreme, se lahko igrate na prostem. Ena takih prazničnih pustolovščin je kotaljenje – potrebujete le desko, ki jo postavite tako, da ima naklon, pod njo pa postavite jajce. Nato po deski izmenično zakotalite vsak svoj pirh. Če tisti, ki je spustil pirh s svojim razbije spodnje jajce, vzame obe jajci. Na koncu zmaga tisti, ki je zbral največ jajc.

Premoč

To je igra, ki se jo lahko igrate kar za mizo. Vsak član prime v roke svoje jajce in z njim udari jajce svojega soseda. Tisto jajce, ki »preživi«, zmaga. Lastnik »preživelega jajca« nato izzove še druge člane družine in tisti, ki na koncu preživi najdlje, je zmagovalec.

Ciljanje s kovancem

Na tla postavite jajce, ki ga nato izmenično ciljate s kovancem. Cilj je, da se kovanec zapiči v jajce. Vsak tekmovalec ima tri poizkuse. Tisti, ki na koncu zbere največ točk, je zmagovalec.

Lov na velikonočnega zajca

Igra, nad katero so najbolj navdušeni majhni otroci. Še preden se zbudijo, po stanovanju ali vrtu skrijte čokoladna jajca, pirhe ali druge »zaklade«. Otrokom povejte, da jih je za seboj pustil velikonočni zajec, ki je ponoči hodil tod mimo. Nato naj se lov začne. Tisti, ki bo našel največ malih zakladov, bo zmagovalec. Poleg tega pa bo lahko tudi pojedel vso čokolado, ki jo je našel na lovu!

Fotografija: Getty Images

Preverite še: VIDEO: Velikonočni kruh, ki bo osvojil vaše srce
Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed