10 stvari, o katerih razmislim, preden organiziram kosilo ali večerjo na prostem
Odpri galerijo
A+ A-
Ideje, kako se lotiti ustvarjanja vzdušja. Na kaj je torej treba misliti, ko je al fresco doma?
Kdor ima vsaj balkonček, če ne kar vrt, si lahko priredi lepe kulinarične doživljajčke tudi doma – in to smo počeli, če ne prej in ne pozneje, ko je bilo vse zaprto. Mirjam Grilc se takega načina, takega užitka ob hrani, loti pogosto: zeliščna kmetija na pobočju Krvavca, ki je vir navdiha za njene priljubljene članke, je tudi vir navdiha za pogrnjeno mizo, ob kateri se zbere družina.
1. Vedno se vprašam, kako bom poskrbela za prijetno razpoloženje, brez katerega ne uspe nič!
2. So stoli udobni (morda moram pripraviti blazine in primerne mehke odejice). Nihče ne bo užival, če ga bo tiščalo v rit. Ne samo udobni stoli: blazine naj bodo vedno pri roki, da si jih gostje lahko razmestijo po želji.
3. Kako bo sceno ustvarjala svetloba (kje nas ne bo žgalo opoldansko sonce, kako bodo večer osvetlile nevsiljive in ravno prav močne luči, naj nastavim še kake sveče ...).
4. Obvezno pripravim šopke in drugo cvetlično dekoracijo, kajti ta vnese živahnost.
5. Vse, kar je blago, v podobo mize prinese mehkobo (torej moram imeti prt, serviete ...).
6. Kako bom ponudila najboljši mogoč kruh (to mi je zelo pomembno, tudi na simbolni ravni).
7. Pripravim steklenice in vrče za vodo (voda je pri meni vedno opazna).
8. Razmislim o desertnih krožnikih, sladica je zaključek in pusti najbolj svež in najbolj vesel vtis, če je dobro izbrana).
9. Nekje pri roki imam skodelice za kavo.
10. Ne nazadnje: razmislim, kaj bom oblekla sama, da bo udobno, hkrati pa bo družini ali gostom dalo vedeti, da me njihova družba veseli in navdaja s celo malček slovesnim občutkom :)
Priporočamo še: To o vašem značaju razkrije vaš najljubši okus sladoleda
Datum Objave: 20.8.2021 ob 12:08