Ana Roš je prva ženska med chefi, ki je včeraj prejela to prestižno nagrado

Odpri galerijo
A+ A-
Chefinja Ana Roš je v sredo na akademskem mednarodnem kongresu v Barceloni prejela prestižno nagrado sferic.
Ocenjevanje
Žirija nagrade sferic, ki so jo sestavljali člani komisije Science & Cooking World congress skupaj z mednarodnimi znanstvenimi svetovalci, je pojasnila, da je ekipa Hiše Franko pod vodstvom Roševe nagrado prejela za »inovativnost pri preučevanju, razvoju in uporabi sestavin«.
»Tradicija in inovacije, ki vedno iščejo izboljšave na kulinaričnem področju, se razvijajo v restavraciji,« so podčrtali žiranti.
Mednarodni kongres, ki raziskuje potencial znanstvene gastronomije z namenom reševanja velikih družbenih izzivov, organizira Svetovni kongres znanosti in kuhanja v sodelovanju z Univerzo v Barceloni.
Letos je sodelovala tudi priznana Univerza Harvard iz ZDA, na kateri vrhunski chefi skupaj s harvardskimi raziskovalci raziskujejo, kako lahko vsakdanje kuhanje in vrhunska kulinarika osvetlita osnovna načela v kemiji, fiziki in tehniki. Kongres je potekal na temo Sestavine, tradicija in inovacije.
STA/M. D.
Fotografija: Jure Eržen
Priporočamo: Martinova pojedina, s katero boste navdušili tudi mlajšo generacijo
Datum Objave: 10.11.2022 ob 13:11