Odprta Kuhinja

Kako nam pokrovka lahko pomaga pri rezanju čebule

Odpri galerijo
A+   A-
Te dni je po spletu zaokrožil posnetek, ob katerem je težko zadržati smeh. Chef Gino D"Acampo, ki je v Veliki Britaniji zelo znan, poznamo pa ga tudi pri nas, je sledilcem pokazal trik s pokrovko, ki ga uporablja pri rezanju čebule.


Da bi se izognil nadležnim solzam, ki se nam znajo prikrasti ob sekljanju čebule, je Gino D"Acampo uporabil pokrovko ter pulover s kapuco. Pred obraz si je postavil primerno veliko pokrovko – stekleno, se ve – in si jo pred oči namestil tako, da jo je pritrdil s kapuco.

Posnetek, na katerem je videti, kot da bi v kuhinjo spustil astronavta, je objavil na svojem instagramu in, po pričakovanju, sprožil plaz komentarjev, podčrtanih s sarkastičnimi nasmeški.
Za prikaz vsebine in boljšo uporabniško izkušnjo prosimo, da omogočite piškotke.


»Gordon Ramsay bi bil ponosen,« mu je sporočil eden od sledilcev, medtem ko je drugi menil: »Gordon bi ti verjetno najraje kar prisolil klofuto.« Slavnega škotskega chefa in sodnika v nizu oddaj MasterChef sledilci niso omenjali zaman, kajti D"Acampo in Ramsay sta prijatelja oziroma sodelavca pri različnih kuharskih oddajah.

Morda še to: chef Gino D"Acampo je bil leta 1976 rojen v okolici Neaplja, pri 18 letih pa se je preselil v London. Že nekaj let kasneje se je pojavil na televiziji in odtlej gostoval v mnogih oddajah, hkrati pa je avtor oddaje Ginovo potepanje (v originalu: Gino"s Italian Escape), ki smo jo videli tudi na naših televizijah.

Je avtor številnih kuharskih knjig, med katerimi sta v slovenščino prevedeni tisti dve z naslovoma Italijanska kuhinja in Testenine, njegovo ime pa nosi tudi linija vinskih okusov.
Priporočamo še: Pozabite na miške, tole cvrtje iz le dveh sestavin boste oboževali letos

Naslovna fotografija: Liudmila Chernetska/Getty Images
Datum Objave: 14.2.2023 ob 08:02

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: