Odprta Kuhinja

Koktajli in miksologija: Križanke bo zavzela Brina

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Že to soboto, 3. junija, bo v Križankah med 17. uro in polnočjo festival koktajlov in miksologije.


V prestolnico bo prvo junijsko soboto prispela prenovljena Brina, festival koktejlov in miksologije pa bo tokrat zasijal v prenovljeni in bolj ekstravagantni izdaji.

Kot so zapisali organizatorji, ki festival pripravljajo v partnerstvu s Turizmom Ljubljana / Gorumet Ljubljana, se bo v preddverju Križank med 17. in 24. uro predstavilo 13 destilarjev, someljejev, distributerjev in strokovnjakov za miksologijo.

ni podpisa
ni podpisa


Trajnostno, z izbranimi prigrizki


»Dogajanje bodo popestrili tudi delavnica trajnostne miksologije, ki jo bo vodil priznani strokovnjak Dominik Gobec in se bo začela ob 18. uri, nastop skupine Pantaloons ter DJ-ja Bayo in Udo Brenner, seveda pa se bodo obiskovalci lahko okrepčali tudi z izbranimi prigrizki. Vstop na Brino in udeležba na delavnici sta brezplačna,« so organizatorji nanizali nekaj osnovnih podatkov.

Brina, ki se je razvila iz ljubljanskega festivala džina, stopa v novo obdobje, nadaljevanje festivala pa se podaljšuje v koktajle in miksologijo. »Za nadgradnjo koncepta smo se odločili, ker želimo širši javnosti predstaviti kreativno brbotanje, ki smo mu lahko v zadnjih letih priča na področju miksologije in ki se postopoma uveljavlja tudi pri nas. Inovativne recepture novih avtorskih koktajlov ter reinterpretacija klasik s kakovostnimi alkoholnimi in brezalkoholnimi pijačami pridobivajo vse pomembnejše mesto v številnih barih, bistrojih in vrhunskih restavracijah širom sveta,« je pojasnil Lior Kochavy, ki z ekipo pripravlja tudi Odprto kuhno in dogodek Pivo & Burger Fest.

ni podpisa
ni podpisa


Deloindom.si: Svetovalnica: Ali tudi za dolgoročno oddajanje potrebujem soglasje sosedov?

Pehtran in jagode


Kot zapisano, na festivalu sodeluje tudi Dominik Gobec, ki je idejni vodja programa alkoholnih in brezalkoholnih pijač v restavraciji Milka (Kranjska Gora, ena Michelinova zvezdica). Ravno on bo poskrbel za nov prepoznavni koktajl Brina, ki bo letos zasnovan nekoliko drugače: vsak od sodelujočih partnerjev bo kot osnovo prejel sirup iz pehtrana in jagod, nato pa bo pijačo z izbranimi (brez)alkoholnimi dodatki dopolnil po svojih zamislih.

»Tako bodo različice koktajla Brina dopolnile ponudbo na njihovih stojnicah, kasneje pa tudi v barih in restavracijah, s katerimi sodelujejo,« so že zapisali organizatorji festivala Brina.

Hkrati so dodali, da bodo pripravili tudi delavnico trajnostne miksologije. Ta se bo ob 18. uri začela na terasi pod pergolo v preddverju Križank.
ni podpisa
ni podpisa

Priporočamo še: Trendovske školjke na kulinarični sceni

Fotografije: Arhiv organizatorja
Datum Objave: 2.6.2023 ob 10:06

Več iz te teme:

koktajliBrinamiksologija

Naročite se na e-novice:

Špela Ankele
Špela AnkeleNovinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.