Odprta Kuhinja

Kuharska delavnica: štruklji

Ajdovi štruklji (Foto: Špela Ankele)
Odpri galerijo
A+   A-
Polžasto zavita klasika slovenske kuhinje, ki nam je naravnost v ponos, ko nam jo uspe ustvariti.

Na sporedu bosta dva tipa testa: do potankosti se bomo naučili vlečenega, saj je to podlaga za najbolj priljubljeno različico štrukljev med nami. Lotili pa se bomo tudi ajdovih, ki so prava specialiteta. Razrešili bomo še vse težave, ki vas pri pripravi te jedi najbolj pestijo.

Takole smo okvirno zasnovali delavnico:

  • osnove priprave testa za štruklje (vlečeno ter ajdovo);
  • priprava štrukjev na več načinov (kuhani in pečeni);
  • tehnika dela;
  • nadevi;
  • triki in namigi.

Število udeležencev: 8

Cena: 75 eur

Prijava za oktober

 

 

Datum Objave: 18.3.2024 ob 06:03

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: