Največja zanimivost razglasitve 50 najboljših restavracij na svetu

Odpri galerijo
A+ A-
V Valenciji v Španiji so razglasili najboljše restavracije na svetu po eni od tovrstnih lestvic, 50 Best. Na prvem mestu je letos pričakovano Central iz Lime s šefom kuhinje Virgiliom Martínezom Vélizom, na drugem in tretjem mestu pa sta se razvrstili restavraciji Disfrutar (Barcelona) in Diverxo (Madrid).
Največja zanimivost letošnje razglasitve je bil verjetno najvišje uvrščeni novinec: to je kuhar samouk Bruno Verjus s pariško restavracijo Table (izgovorjava francoska).
View this post on Instagram
Restavracijo najdemo na zelo visokem desetem mestu. Zanimiv človek mora biti, ta chef. V življenju je zamenjal že skoraj ducat karier: študiral je medicino, postal podjetnik na Kitajskem, fotograf, pisatelj, radijski komentator in kulinarični kritik. Svojo prvo restavracijo je odprl pri 54 letih, zdaj je star 63. Kaj kuha: menda ima skoraj ikonični status njegova sladica, tortica, prelita s črno čokolado, z vmešano smetano, infuzirano s kaprami, na vrhu pa nekaj kaviarja ossetra.
View this post on Instagram
Naslovna fotografija: osebni arhiv Ana Roš
Datum Objave: 21.6.2023 ob 18:06