Odprta Kuhinja

To so tri najboljše torte našega rojstnodnevnega natečaja

Odpri galerijo
A+   A-
Pihanje prve svečke našega portala je bilo še posebno pisano in praznično, saj ste bralci lahko praznovali z nami in nam pripravili rojstnodnevno sladico po svojem okusu. Izpostavljamo tri najbolj prepričljive.



Priznamo, toliko sladkih dobrot, kot ste nam jih namenili, si najverjetneje še lep čas ne bomo privoščili. Če bi jih vse želeli ovekovečiti na prazničnem omizju, bi potrebovali zelo dolgo mizo, s katere bi mamile strjenke, zloženke, potice, sladice v kozarčkih in torte.

Veliko receptur bo našlo mesto na našem portalu in avtorjem bomo, kot obljubljeno, poslali naš predpasnik. Mi pa smo se morali odločiti za tri, ki nas bodo odslej spominjale na prvo obletnico.

Pri ocenjevanju nam je pomagala mojstrica slaščičarstva Željka Bohar (na fotografiji zgoraj), ki je izbrane recepture podrobno preučila in jih še izboljšala. Izločila je pudinge ali kreme iz vrečk in nas raje podučila, kako se skuha slaščičarska krema in naravno dodajo okusi. Da bodo torte lepše, je prispevala recepta za dve glazuri. Več pa v receptih.

Naše praznovanje je podprl tudi gospod Andrej Jamnik iz trgovine Gourmet Shop, ki bo prav danes avtorici zmagovalnega recepta Klari Šibila podelil planetni mešalnik Kitchen Aid.

Najlepša hvala vsem!

Torta z aronijo, bezgovo in čokoladno kremo


1. mesto za Klaro Šibila.
Recept>>

ni podpisa
ni podpisa


 

Torta z gozdnimi sadeži in lešniki


2. mesto za Jano Guša: ampak je šlo na tesno.
Recept>>

ni podpisa
ni podpisa


Cheesecake s pehtranom in čokolado


3. mesto za Bojano Barukčić. Stara znanka, veliko dobrih receptov nam je že poslala!
Recept>>

ni podpisa
ni podpisa


Fotografije: Sonja Ravbar
Datum Objave: 30.10.2018 ob 08:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: