Ledeni rabarbarin kompot z jabolki in limonovo lupino

Napitek, ki je prijetno kiselkastega okusa.

Kompot vam bo vzel 5 minut, čas kuhanja 5 minut, čas hlajenja v ledeni vodi vsaj pol ure.

Sestavine

– 1,5 litra vode
– 2–3 stebla rabarbare
– večje kiselkasto jabolko
– 2 svedrčka lupinice eko limone
– 1–2 žlici sladkorja

Priprava

1. Rabarbaro ostrgamo oziroma olupimo in narežemo na manjše kose, približno centimeter dolge. Stresemo jih v lonec.

2. Limono oplaknemo, umijemo in z lupilcem za krompir odrežemo svedrčka lupine. Damo v lonec.

3. Jabolko očistimo, olupimo, narežemo na podobno velike kose in prav tako stresemo v lonec. Sladkamo, prilijemo vodo in pristavimo. Pokrito kuhamo do vrenja, nato odstavimo in pustimo pokrito še 5 minut, da se sadje zmehča.

4. Lonec s kompotom prestavimo v kopel s hladno ali kar ledeno vodo in pustimo, da se povsem ohladi.

5. Ponudimo z ledenimi kockami ali dobro ohlajeno iz hladilnika. Koščke sadja pojemo.

Opomba: Meni je ljubši manj sladek in bolj kiselkast, otrokom pa slajši. Pa vam?
Poglejte si še: VIDEO: Nov trik za lupljenje česna, ki je obnorel splet

Fotografija je simbolična: Getty Images

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed