
Napitek, ki je prijetno kiselkastega okusa.
Kompot vam bo vzel 5 minut, čas kuhanja 5 minut, čas hlajenja v ledeni vodi vsaj pol ure.
Sestavine
– 1,5 litra vode
– 2–3 stebla rabarbare
– večje kiselkasto jabolko
– 2 svedrčka lupinice eko limone
– 1–2 žlici sladkorja
Priprava
1. Rabarbaro ostrgamo oziroma olupimo in narežemo na manjše kose, približno centimeter dolge. Stresemo jih v lonec.
2. Limono oplaknemo, umijemo in z lupilcem za krompir odrežemo svedrčka lupine. Damo v lonec.
3. Jabolko očistimo, olupimo, narežemo na podobno velike kose in prav tako stresemo v lonec. Sladkamo, prilijemo vodo in pristavimo. Pokrito kuhamo do vrenja, nato odstavimo in pustimo pokrito še 5 minut, da se sadje zmehča.
4. Lonec s kompotom prestavimo v kopel s hladno ali kar ledeno vodo in pustimo, da se povsem ohladi.
5. Ponudimo z ledenimi kockami ali dobro ohlajeno iz hladilnika. Koščke sadja pojemo.
Opomba: Meni je ljubši manj sladek in bolj kiselkast, otrokom pa slajši. Pa vam?
Poglejte si še: VIDEO: Nov trik za lupljenje česna, ki je obnorel splet
Fotografija je simbolična: Getty Images