VIDEO: Nov trik za lupljenje česna, ki je obnorel splet

Pozabite na tresenje česnovih glavic v kozarcih in posodah. Bo ta pogruntavščina za priročno lupljenje česna navdušila tudi vas?

Podobno kot vprašanje, kako narezati čebulo, ne da bi pri tem potočili kakšno solzico, nas muči tudi lupljenje česna. Posebno tiste, ki ga v jedeh veliko uporabljamo. Nadležno je očistiti celo glavico za česnovo juho, tržaško omako, česnov namaz in podobne jedi. Tako vedno zastrižemo z ušesi, ko nekdo omeni, da bomo po njegovi metodi lažje slekli česnove stroke. Pisali smo že o namigu Marthe Stewart, tokrat pa vam predstavljamo trik, ki je završal med kulinaričnimi navdušenci na družbenih omrežjih in požel preko dvajset milijonov ogledov, viralnost pa je še spodbudila priljubljena igralka in manekenka Christine Teigen.

Ali trik zares deluje?

Kot vidite v posnetku, ki ga je prva podelila Kanadčanka Valentina Lord, tehnika deluje precej preprosta. Manjši nož z ožjo in ostro konico zapičimo v strok, ga zavrtimo, izvlečemo strok, ki se nato z lahkoto olušči. Kot je zapisala avtorica video posnetka, je za uspešen rezultat potrebna vaja, mnogim pa je uspelo že v prvo.

Pri preizkušanju trika bodite nadvse previdni, da se ne bi porezali, sploh pri domačem česnu, ki je ponavadi veliko bolj kompakten. Vsako galvico poskusite najprej zrahljati z rokami. Prepričani pa smo, da tehnika ne deluje pri česnu, ki smo ga pravkar potegnili iz zemlje.

Priporočamo še: Tako boste pripravili najboljša rebrca na žaru (svetuje Matej Stipanič)
Novo: FOTO: Pokukajte v nov šik lokal v Mariboru s točilnim pultom iz strešne kritine
VIDEO: Zakaj sem magnet za komarje?

Besedilo: M. D.
Fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana