Najbolj nenavadna zdravila za alkoholnega mačka z vsega sveta

Gotovo si nihče ne želi mačka, a če že pride, je dobro, da ga znamo odgnati.

Na spletu je mogoče najti vse mogoče recepte za koktajle in različne pivske igre. A kaj ko dan, ki pride za brezskrbnim veseljačenjem, ni nič kaj zabaven. Ko nas obišče maček, se namreč marsikdaj vprašamo, ali je bilo res potrebno izprazniti tisti kozarec vina, kajne? Alkoholu se seveda ni treba popolnoma odpovedati, okrog njega se po vsem svetu vrti tudi mnogo običajev.

Lestvice razkrivajo, v katerih državah popijejo največ alkohola in Slovenci se po popitih litrih na prebivalca pridno uvrščamo v njihove vrhove. In ker je včasih pač treba nazdraviti veselim dogodkom v življenju, je najbolje, da se čim prej naučimo, kako ukrepati tudi takrat, ko nas obišče maček.

Seveda pa se z nadležnim kosmatincem ne ukvarjamo le pri nas. Ta namreč nadleguje staro in mlado po vsem svetu. Zato so si marsikje zanj izmislili različna zdravila. Da boste imeli naslednjič, ko vas zadane glavobol, slabost in utrujenost prejšnjega dne, pri roki blažilne pripomočke, danes razkrivamo, kako mačka zdravijo povsod naokrog.

Katero zdravilo proti alkoholnemu mačku pa najbolj prepriča vas?

Haejang guk

V Južni Koreji najraje pijejo soju, nekakšno riževo žganje različnih okusov, ki kaj hitro stopi v glavo. Naslednji dan pa mačka pozdravijo z jedjo haejang guk. Jed bi lahko prevedli kot mačkovo juho z govedino, zeljem in volovsko krvjo ter močnimi korejskimi začimbami, ki napolni razdražen želodec in nadomesti izgubljene količine soli v telesu.

Paradižnikov sok in vloženo ovčje oko

Sliši se čudno, a v Mongoliji mačka najraje zdravijo s svežim paradižnikovim sokom v družbi vloženih ovčjih očes. Hm, morda bomo le te preskočili in raje ostali pri goveji juhi in skodelici črne kave, kajne?

Islandska žolca

Na Islandiji so prepričani, da proti mačku najbolje učinkuje svidžasulta. Gre za mesno strjenko v žolci, ki jo pripravljajo iz mesa ovčje glave. Priznamo, da je še nismo poskusili, nismo pa ravno prepričani, ali bi jo z veseljem zmazali ob slabosti.

Umeboši

Ker Azijci drugače presnavljajo alkohol, včasih maček zadane že po kozarcu sakeja. Na Japonskem ga pozdravijo z vloženimi slivami. To bi pa šlo, kajne? Pa še recept imamo tukaj.

Krepčilen zajtrk

Znano je, da Britanci radi pijejo čaj, a s prav tako veliko slastjo izpraznijo tudi sodček piva ali žganja. Naslednji dan se nato zatečejo k še enemu narodnemu stereotipu. Slavnemu obilnemu angleškemu zajtrku. Dejstvu, da ta pomaga telo postaviti na noge, pa kar verjamemo.

Filipinski račji zarodki

Če boste preveč popili na katerem od filipinskih otokov, vam bodo ponudili poširan račji zarodek. Ta naj bo odlično učinkoval proti alkoholnemu mačku, a ga boste zaradi čudnega videza jedi verjetno malce težje spravili po grlu.

Kaj pa vam pomaga pozdraviti mačka? Vaših receptov bomo veseli v komentarjih na našem Facebook profilu.
Preberite še: VIDEO: Bosanska sarma – tudi ona mora dihati

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana