Pet čarobnih napojev, s katerimi se lahko pogrejete v mrzlih dneh

Nas že kar dobro zebe v prste, pa vas?

Priznamo, čeprav se zima uradno še ni začela, smo to sezono skuhali in spili že kar nekaj čajev, pomislili pa smo tudi na to, da bi jih malce popestrili. Med in limona sta seveda že utečena prijatelja toplih skodelic, a tokrat smo se jih odločili še malce začiniti, kot bi dejale naše babice.

Čajem smo dodali nekaj kapljic alkohola in nastali so pravi čarobni napoji, ki vas bodo greli v jesenskih in zimskih dneh.

Večna klasika

Zeliščni čaj z rumom – kdo ne pozna te planinske kombinacije? Dodajte ji še malce medu in se dodobra okrepčajte.

Vroči ingver

Skuhajte ingver, dodajte sok polovice limone, nekaj kapljic džina in čajno žlico viskija. Prava bomba za boj proti neprijetnim prehladom.

Zimska skodelica

V vrelo vodo namočite jabolčni čaj, potresite s cimetom ter dodajte nekaj kapljic tekile. Posladkajte z rjavim trsnim sladkorjem ali medom in uživajte.

Dišeča limona

V vročo vodo vsujte limonino travo in počakajte nekaj minut. Precedite, dodajte sok cele limone in malce viskija. Malce kislo, a odlično krepčilo za mrzel september.

Pomarančna vročica

V šipkov čaj vlijte sok cele pomaranče in vanj potresite nekaj cimeta. Začinite z nekaj žlicami jägermaistra.

(Količino alkohola seveda prilagodite svojemu okusu, nikar pa si ne kapljajte alkohola v službi – takrat se raje pogrejte ob toplem radiatorju 😉

Fotografije: Thinkstock

Preberite še: Štiri zakonitosti priprave najboljše vroče čokolade

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana