Sirupi: Imamo 5 novih receptov

Nekateri prej, nekateri pozneje, ampak številni med nami se bomo v prihodnjih dnevih in tednih zapodili v grm z dišečimi čipkastimi cvetovi – bezeg. Če boste razpoloženi za eksperimentiranje, se spomnite, da ste tu prebrali recepte za še boljše sirupe.

Malo smo pohiteli s sirupi in v naši najljubši kuhinji, v Centru kulinarike in turizma Kult316, pripravili še poskus, ki je vezan na pomladni čas. Izbrali smo pet novih receptov za sirupe – v angleškem jeziku se jim reče srčniki, cordial –, s katerimi v voljni, a hkrati nepopustljivi objem sladkorja ujamemo okuse, ki nas navdušujejo med letom. Bolj kultnega, kot je bezgov, pri nas ni in zato smo se najprej poigrali s tem.

Priporočamo še: Bezgov sirup, kot ga pripravi Bine Volčič

To je najboljši bezgov sirup

Naš favorit za bezgov sirup. Dodamo mu jagode.

Melisin sirup z limeto

Malce prilagojena izvedba. V letošnji pomladi, ko se nobeno rastje nikamor ne zgane, samo citronska melisa raste prav nebrzdano. In zakaj tega ne bi izkoristili za melisin sirup.

Koprivni sirup

Kopriva ima značilen okus, zato predlagamo, da količino, ki jo namakate, prilagodite svojemu okusu.

Poprov sirup, ki vas bo navdušil

Eksotični okus pragozda. Preizkusite nekaj novega! Poprov sirup bo dobrodošla popestritev med poletnimi pijačami. Mi ga obožujemo.

Malinovec z vrtnicami

To je pijača naše in vaše mladosti. Tokrat v bolj nobel izvedbi.

 

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed