Tiktok limonada: Osvežilni napitek, ki je obnorel socialna omrežja

Te dni po spletu kroži recept za poletni napitek, ki bi ga lahko označili za nekaj med limonado in sorbetom.

V teh dneh so temperature sicer nekoliko padle, a kozarec osvežilnega napitka v soparnem ozračju nikakor ni odveč. In če ste že mislili, da ste preizkusili vse recepte za različne domače limonade, vam danes serviramo še enega, ki ga lahko dodate na svoj poletni repertoar. Gre za nekoliko drugačno limonado, katere lastnosti bi morda lahko primerjali s sorbetom. Je namreč nadvse kremasta, njena aroma po citrusih pa izvira kar iz praška, ki ga gotovo vsi poznamo. V kozarcu bomo namreč namešali napitek, ki ga velikokrat poimenujemo kar cedevita, ne glede na to, katere znamke je.

Limonastemu prašku pa bomo dodali presenetljivo sestavino. Sladko smetano! Morda se sliši malce čudno, saj smetane navadno nikoli ne pripisujemo limonadi, a pustite se presenetiti. Stepena limonada je namreč obnorela družbena omrežja in upamo si staviti, da bo navdušila tudi vas. Če imate radi tovrstne napitke, seveda.

Kakorkoli že, če ste v karantenskih časih preizkusili stepeno kavo, pa naj bo le za to, da ste si popestrili dan, vas vabimo, da preizkusite tudi spodnji recept za stepeno limonado.

Sestavine

  • 2 veliki žlici cedevite
  • 50 ml sladke smetane
  • pest ledenih kock
  • 1,5 dl hladne vode

Priprava

1. V posodico stresemo cedevito in vlijemo sladko smetano. Premešamo z veliko žlico, nato pa se mešanice lotimo z mikserjem. Lahko uporabite tudi napravo za penjenje mleka.

2. Ko je limonasta smetana čvrsto stepena, kozarec napolnimo z ledom in dolijemo vodo. Nato pa smetano po žlicah dodamo v kozarec in nežno mešamo.

3. Limonada bo dobila konsistenco nekakšnega frapeja ali pa sladolednega šejka. Vrh kozarca okrasimo še z rezino limone in naš poletni napitek je pripravljen za serviranje.

Preberite še: Najnovejši trend: Dalgona kava z nutello, ki jo lahko pijejo tudi otroci

Fotografija: Rimma_Bondarenko/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed